Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι, είναι έτοιμος να εξασφαλίσει μπόνους 100 εκατομμυρίων ευρώ (109 εκατομμυρίων δολαρίων), εάν οι μετοχές της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους συνεχίσουν να αυξάνονται, ανέφεραν οι Financial Times.

Σύμφωνα με ένα σχέδιο μπόνους για το 2019, ο 62χρονος Ο’ Λίρι πρόκειται να κερδίσει δικαιώματα προαίρεσης μετοχών αξίας περίπου 100 εκατ. ευρώ εάν οι μετοχές της ιρλανδικής εταιρείας διατηρήσουν τιμή 21 ευρώ για 28 συνεχόμενες ημέρες, ανέφερε η εφημερίδα. Η πληρωμή θα έρθει με τη μορφή δικαιωμάτων προαίρεσης για την αγορά 10 εκατομμυρίων μετοχών προς 11,12 ευρώ.

Οι μετοχές της εταιρείας, οι οποίες έχουν κερδίσει πάνω από 50% φέτος, δεν έχουν φτάσει ακόμη σε αυτό το κρίσιμο επίπεδο. Έκλεισαν σε εβδομαδιαίο υψηλό ρεκόρ των 18,84 ευρώ την Παρασκευή 15/12.

Ωστόσο, οι αναλυτές είναι αισιόδοξοι ότι οι μετοχές της Ryanair θα συνεχίσουν να αυξάνονται, με μέσο στόχο τιμής 24,10 ευρώ για τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Μόνο ένας από τους 17 αναλυτές με εκτιμήσεις που συγκέντρωσε το Bloomberg τοποθετεί τον 12μηνο στόχο κάτω από τα 21 ευρώ.

Αρχικά είχε οριστεί να λήξει το 2024, το πρόγραμμα κινήτρων του Ο’ Λίρι παρατάθηκε μέχρι το 2028 τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με τους FT, όταν οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονταν κάτω από τα 13 ευρώ.

Ακόμα και αν η μετοχή δεν φτάσει το καθορισμένο όριο, Ο’ Λίρι , διευθύνων σύμβουλος από το 1994, μπορεί να λάβει την πληρωμή αν ο οικονομικός αερομεταφορέας παρουσιάσει ετήσια κέρδη 2,2 δισ. ευρώ μετά από φόρους. Η Ryanair δήλωσε τον Νοέμβριο ότι τα κέρδη του έτους θα κυμανθούν μεταξύ 1,85 και 2,05 δισ. ευρώ.

Η αεροπορική εταιρεία έχει προειδοποιήσει ότι ο σημαντικά υψηλότερος λογαριασμός καυσίμων και οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις αεροσκαφών της Boeing Co. έχουν αρνητικές επιπτώσεις. Το επιπλέον κόστος καυσίμων σημαίνει ότι η Ryanair είναι «απίθανο» να επαναλάβει τις επιδόσεις του περσινού τρίτου οικονομικού τριμήνου, δήλωσε η εταιρεία, ενώ η ορατότητα για το παραδοσιακά αδύναμο τέταρτο τρίμηνο παραμένει «πολύ περιορισμένη».

Διαβάστε ακόμη 

Λάδι: Φόβοι ότι θα ξεπεράσει η τιμή του τα 30 ευρώ στο ράφι (vid)

Αξιολόγηση στο Δημόσιο: Ερχονται οι Σύμβουλοι Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού

Ενοίκια: Πού βρίσκονται διαθέσιμες οικονομικές κατοικίες για οικογένειες στην Αττική (πίνακες)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ