Κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών βρίσκονται οι τιμές των πολυτελών ελβετικών ρολογιών στη δευτερογενή αγορά, καθώς τα μοντέλα Rolex, Patek Philippe και Audemars Piguet συνεχίζουν να υποχωρούν από τα υψηλά ρεκόρ που έφτασαν στις αρχές του 2022.

Ο δείκτης Bloomberg Subdial Watch Index, ο οποίος παρακολουθεί τα 50 πιο εμπορεύσιμα μεταχειρισμένα ρολόγια πολυτελείας βάσει αξίας, βρίσκεται πολύ κάτω από τα επίπεδα τιμών που είχαν επιτευχθεί τον Ιούνιο του 2021.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η ζήτηση για ακριβοπληρωμένα ρολόγια από τις κορυφαίες ελβετικές μάρκες έχει μειωθεί λόγω της επιβράδυνσης που σημειώνει η οικονομία, των υψηλότερων επιτοκίων και της κατάρρευσης των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο έμπορος μεταχειρισμένων ρολογιών, Subdial, με έδρα το Λονδίνο. Οι τιμές κορυφώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2022 μετά από μια πρωτοφανή άνοδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το Audemars Piguet Royal Oak Jumbo Ultra Thin, με τρέχουσα μέση τιμή 71.692 δολάρια, είναι το μοντέλο με τις χειρότερες επιδόσεις τους τελευταίους 12 μήνες, με πτώση άνω του 35%, σύμφωνα με τα στοιχεία. Το Patek Philippe Nautilus Travel Time είναι 28% χαμηλότερα μέσα σε ένα χρόνο, ενώ το πλατινένιο Rolex Daytona 116506 με γαλάζιο καντράν και καφέ υποδείκτες έχει υποχωρήσει περίπου 25% στην αγορά μεταχειρισμένων.

Οι επιδόσεις του συνολικού δείκτη, ο οποίος έχει υποχωρήσει κατά 19% σε ένα χρόνο και περίπου 1% κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 30 ημερών, δείχνουν ότι οι τιμές των πιο περιζήτητων μεταχειρισμένων ρολογιών πολυτελείας εξακολουθούν να μειώνονται, αν και με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Τα μοντέλα με τις καλύτερες επιδόσεις στον Bloomberg Subdial Watch Index τους τελευταίους 12 μήνες είναι το Rolex Lady-Datejust σε ατσάλι και χρυσό, το οποίο κέρδισε 2,6% σε μέση τιμή 3.892 δολαρίων, και το χρυσό Rolex Day-Date 18038, από τις δεκαετίες του 1970 και του 1980, το οποίο κέρδισε 1,4% μς την τιμή του να διαμορφώνεται στα 17.756 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μητσοτάκης στο ΥΠΕΘΟ για οικονομία, ακρίβεια, ελαφρύνσεις και επενδύσεις

Η αναταραχή στη Ρωσία προκαλεί προβλήματα στην αγορά υδρογονανθράκων (γράφημα)

Ορφέας Μαυρίκιος: Εξαγορές στην Ευρώπη, στρατηγικές συμμαχίες και Euronext στο σχέδιο της Unibios

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ