Για την μεγαλύτερη παραγγελία αεροσκαφών στην ιστορία της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας ετοιμάζεται η Turkish Airlines. Μάλιστα, για το σκοπό αυτό βρίσκεται σε συνομιλίες με την ευρωπαϊκή Airbus SE, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ανώτατα στελέχη της εταιρείας συναντήθηκαν για το σκοπό αυτό με αξιωματούχους της ευρωπαϊκής αεροναυπηγικής στην Κωνσταντινούπολη.

Στο τραπέζι τέθηκε η προοπτική αγοράς 345(!) αεροσκαφών, επιπρόσθετα των 10 A350-900 που έχει ήδη ανακοινώσει η Turkish, τον περασμένο Ιανουάριο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu Agency.

Η παραγγελία πιθανώς θα περιλαμβάνει 75 Α350-900, 15 Α350-1000, 5 εμπορικά τύπου A350F και 250 Α321 ΝEO.

Παράλληλα συνομιλίες διεξάγονται και με την εταιρεία κατασκευής μηχανών για αεροσκάφη, Rolls-Royce, για να υπάρξει μνεία για την κατάλληλη συντήρηση τους και την τροφοδότηση ανταλλακτικών.

Θυμίζουμε πως ο πρόεδρος της Turkish, Αχμέτ Μπολάτ, είχε ανακοινώσει ήδη από τον περασμένο Μάιο ότι η εταιρεία του προσανατολίζεται στην παραγγελία 600 ακόμη αεροσκαφών, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω στοιχεία για το ποιος θα είναι ο προτιμητέος κατασκευαστής, η Airbus ή η Boeing.

«Μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, στοχεύουμε σε ανάπτυξη κατά 7,4%, τη μεταφορά 170 εκατ. ταξιδιωτών και τη δημιουργία ενός κολοσσιαίου στόλου συνολικά 810 αεροσκαφών» είχε δηλώσει τότε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη 

Δύο «καυτές» λίστες στα χέρια της ΑΑΔΕ: Ξεσκονίζουν στοιχεία από Airbnb, εφορίες και τράπεζες 120 χωρών

Τι συμβαίνει με το «στοιχειωμένο» έργο για το τραμ του Πειραιά: Πρόστιμα, κόντρες και εμπλοκές 

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Όλες οι αλλαγές στη φορολόγηση – Τι θα γίνει με τη κατώτατη αμοιβή

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ