Οι τιμές των ενοικίων για τα ιδιωτικά διαμερίσματα στη Σιγκαπούρη αυξήθηκαν σε επίπεδα – ρεκόρ τον περασμένο μήνα, με τους ειδικούς να προβλέπουν πως αναμένεται να υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις.

Ειδικότερα, τα ενοίκια πολυκατοικιών στη Σιγκαπούρη αυξήθηκαν κατά 2,3% τον Απρίλιο, σε σύγκριση με έναν μήνα νωρίτερα για να ξεπεράσουν το προηγούμενο υψηλό του 2013.

Στο μεταξύ και τα διαμερίσματα της Housing Development Board (HDB) αυξήθηκαν επίσης, κατά 1,9% καταρρίπτοντας ένα ακόμη υψηλό ρεκόρ, εκείνο που είχε καταγραφεί τον Αύγουστο του 2013.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι τιμές ενοικίασης ιδιωτικών διαμερισμάτων αυξήθηκαν για 16 συνεχόμενους μήνες, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 15% από έτος σε έτος τον Απρίλιο.

Αντίστοιχα, και οι τιμές των ενοικίων για διαμερίσματα της HDB τους τελευταίους 22 μήνες κινήθηκαν μόνο ανοδικά.

«Τα ενοίκια θα συνεχίσουν να αυξάνονται, δεδομένου ότι η ζήτηση υποστηρίζεται τόσο από ντόπιους κατοίκους όσο και από νεοαφιχθέντες αλλοδαπούς», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Νίκολας Μακ, επικεφαλής έρευνας στη μονάδα APAC Realty Ltd. ERA με έδρα τη Σιγκαπούρη. «Καθώς η Σιγκαπούρη ανοίγει τα σύνορά της για τον υπόλοιπο κόσμο, περισσότεροι ξένοι εργαζόμενοι, φοιτητές και οι οικογένειές τους θα μετακομίσουν στη Σιγκαπούρη για να εργαστούν, να σπουδάσουν και να ζήσουν εδώ», είπε ο Μακ.

Διαβάστε ακόμη:

Sitel Greece: Πόσες προσλήψεις θα κάνει ο αμερικανικός «κολοσσός» στην Ελλάδα (pic)

Συνεχίζει ανοδικά για τρίτη ημέρα το πετρέλαιο – Περιορίζουν τα κέρδη οι φόβοι για ύφεση

Επίσημη έναρξη λειτουργίας του PwC Technology & Innovation Hub στην Πάτρα