Στο τρίτο κοινό τους πρότζεκτ για ένα νέο εμβόλιο mRNA συμφώνησαν να προχωρήσουν οι Pfizer / BioNTech, επεκτείνοντας τη συνεργασία τους, που οδήγησε στο επιτυχημένο εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Αυτή τη φορά οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν ένα πειραματικό εμβόλιο για τον έρπητα ζωστήρα, το οποίο αναμένεται να αρχίσει να δοκιμάζεται σε ανθρώπους κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Όπως προβλέπει η συμφωνία των δύο εταιρειών, η Pfizer θα καταβάλει στη BioNTech το ποσό των 225 εκατ. δολαρίων για τη χρήση της τεχνολογίας mRNA, συμπεριλαμβανομένων 75 εκατ. δολαρίων μετρητά και 150 εκατ. σε μετοχικό κεφάλαιο.

Αν το πρότζεκτ των Pfizer / BioNTech επιτύχει, το εμβόλιό τους θα ανταγωνίζεται το Shingrix της GlaxoSmithKline, που είναι το εμβόλιο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της εταιρείας.

Σύμφωνα με τις Pfizer / BioNTech, το νέο τους πρότζεκτ αποτελεί ευκαιρία για την ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού εμβολίου με λίγες παρενέργειες, που θα μπορεί να παρασκευάζεται ανά τον κόσμο αποτελεσματικά.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών ξεκίνησε το 2018, για ένα πειραματικό εμβόλιο κατά της γρίπης, ενώ ακολούθησε η συνεργασία για τον κορωνοϊό το 2020. Η Pfizer έχει αναφέρει ότι αυτόν τον χρόνο περιμένει από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έσοδα 31 δισ. δολαρίων.

Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας, η BioNTech θα καταβάλει στην Pfizer 25 εκατ. δολάρια για τη χρήση των αντιγόνων, το τμήμα του εμβολίου που προκαλεί την αντίδραση του ανοσοποιητικού.

Διαβάστε ακόμη

Αποκάλυψη newmoney: H Mubadala Ιnvestment πίσω από το μεγάλο πρότζεκτ στον Αστακό

Μεγάλη μείωση έως και 72% των ναύλων για πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου – LNG Carriers

Ταχύτερες μεταβιβάσεις ακίνητων χωρίς βεβαίωση ΤΑΠ