Οι μετοχές της Volvo Cars υποχώρησαν την Παρασκευή, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τη συμμετοχή της στην εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Polestar, διανέμοντας το 62,7% των μετοχών της στους μετόχους της.

Η κίνηση αυτή θα «επιτρέψει στη Volvo Cars να επικεντρώσει τους πόρους της στην επόμενη φάση του μετασχηματισμού της», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή, σύμφωνα με το CNBC.

Εάν η απόφαση αυτή λάβει το «πράσινο φως» κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης της εταιρείας τον Μάρτιο του 2024, η Volvo θα διατηρήσει περίπου το 18% των μετοχών της Polestar.

«Καθώς έχουμε σημαντικές επιχειρησιακές συνεργασίες με την Polestar και μια σημαντική οικονομική σχέση, είναι λογικό να διατηρήσουμε την επιρροή μας μέσω ενός μικρότερου ποσοστού 18,0% της Polestar», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volvo Cars, Τζιμ Ρόουαν.

Η ανακοίνωση έλαβε χώρα μετά από την πρόσφατη απόφαση της εταιρείας για άρση της χρηματοδότησης της προβληματικής Polestar, ενώ η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να προσαρμόσει τις επενδύσεις της στην εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Ρόουαν είχε ξεκαθαρίσει ότι οι αλλαγές αποτελούν μέρος μιας «φυσικής εξέλιξης» στη σχέση μεταξύ των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών.

Η Polestar κάποτε θεωρούνταν ως μια ανερχόμενη εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά έκτοτε δυσκολεύεται να αναπτυχθεί.

Στις αρχές του 2024 η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει να απολύσει περίπου το 15% του εργατικού δυναμικού της, καθώς αντιμετώπιζε «δύσκολες συνθήκες αγοράς».

Η Polestar δήλωσε ότι δεν είχε επιτύχει το στόχο παραδόσεών της το 2023, αναφέροντας ως βασικούς παράγοντες τα χαμηλά επίπεδα ζήτησης, τον επίμονο πληθωρισμό και τον πόλεμο τιμών που υποδαυλίζεται από την αντίπαλη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία έχουν εγείρει ερωτήματα σχετικά με τους δεσμούς της με τη Volvo μεταξύ των αναλυτών.

Η Volvo Cars δήλωσε την Παρασκευή ότι ο κύριος μέτοχός της, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely Holding, «θα συνεχίσει να παρέχει επιχειρησιακή και οικονομική υποστήριξη στην Polestar».

Διαβάστε ακόμη

Ποιες συμφωνίες κλείστηκαν στην Ινδία και ποιες έρχονται (pics)

Πλειστηριασμοί: Οικογένεια Τσαντίλη, Καπνική Μιχαηλίδη και… ακίνητο ΡΑE βγαίνουν στη «σέντρα» (pics)

Κομβικής σημασίας το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΟΛΠ και του λιμανιού Γκουανγκτζόου (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ