Τις επιλογές της εξετάζει η Samsonite μετά τις προσφορές που δέχθηκε για την εξαγορά της. Η εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ εταιρεία κατασκευής αποσκευών συνεργάζεται με εταιρείες συμβούλων προκειμένου να αξιολογήσουν τις επιλογές της, συμπεριλαμβανομένης της ιδιωτικοποίησης, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg. Έχει πραγματοποιήσει προκαταρκτικές συζητήσεις με μια επιλεγμένη ομάδα «μνηστήρων», σύμφωνα πάντα με τις πηγές.

Οι μετοχές της Samsonite σημείωσαν άνοδο έως και 14% στο Χονγκ Κονγκ την Τρίτη, την υψηλότερη τιμή από τον Αύγουστο του 2022, μετά το δημοσίευμα του Bloomberg News. Η χρηματιστηριακή της αξία εκτινάχθηκε σε περίπου 37 δισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (4,8 δισ. δολάρια). Ορισμένες εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων μελετούν μια συμφωνία για τη Samsonite με την ιδέα να αποκτήσουν την εταιρεία και αργότερα να την εισάγουν σε άλλη αγορά -όπως στις ΗΠΑ- με υψηλότερη αποτίμηση, ανέφεραν οι άνθρωποι.

Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και δεν είναι βέβαιο εάν η Samsonite θα αποφασίσει να προχωρήσει σε μια συναλλαγή, σύμφωνα με τους ανθρώπους. Εκπρόσωπος της Samsonite αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.

Η Samsonite, με έδρα το Μάνσφιλντ της Μασαχουσέτης και το Λουξεμβούργο, χρονολογείται από το 1910 και είναι γνωστή για τις ανθεκτικές βαλίτσες που πωλούνται με την ομώνυμη μάρκα της. Πωλεί επίσης αποσκευές και άλλα ταξιδιωτικά αξεσουάρ με μάρκες όπως οι American Tourister, Tumi και High Sierra.

Η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ το 2011, σε μια εποχή που αρκετοί δυτικοί κατασκευαστές καταναλωτικών αγαθών, όπως η LOccitane και η Prada  προσπαθούσαν να αξιοποιήσουν το εύπορο πελατολόγιο της Κίνας. Ωστόσο, η Samsonite δεν μπόρεσε να κερδίσει έδαφος μεταξύ των επενδυτών στον ασιατικό οικονομικό κόμβο και πέρυσι μελέτησε το ενδεχόμενο μιας δεύτερης εισαγωγής στις ΗΠΑ, όπως ανέφερε το Bloomberg News.

Διαβάστε ακόμη

Οι νέες στρατηγικές κινήσεις του ΤΑΙΠΕΔ (pics)

Shein: Εγκαταλείπει τη Νέα Υόρκη και στρέφεται στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Το bitcoin ξεπέρασε τα $57.000 για πρώτη φορά εδώ 2,5 χρόνια (γραφήματα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ