Το Bitcoin επανήλθε στο επίπεδο των 57.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τα τέλη του 2021, υποστηριζόμενο από τη ζήτηση των επενδυτών μέσω διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων, καθώς και από περαιτέρω αγορές της MicroStrategy Inc.

Το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο πρόσθεσε έως και 4,4% για να φθάσει τα 57.039 δολάρια, προτού περιορίσει μέρος  των κερδών και διαπραγματευτεί στα 56.085 δολάρια στις 6 π.μ. της Τρίτης στο Λονδίνο. Η τιμή του Bitcoin έχει αυξηθεί κατά 32% από την αλλαγή του έτους, επεκτείνοντας ένα παρατεταμένο ράλι που έχει επίσης υποδαυλίσει την κερδοσκοπική όρεξη για μικρότερα tokens όπως το Ether και το Dogecoin.

6,1 δισεκατομμύρια δολάρια καθαρά έχουν εισρεύσει σε μια παρτίδα ETFs του Bitcoin που άρχισαν να διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ στις 11 Ιανουαρίου, σηματοδοτώντας τη διεύρυνση της ζήτησης για το token και πέραν των επενδυτών που συνηθίζουν να τοποθετούν χρήματα σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Μια επερχόμενη μείωση της αύξησης της προσφοράς του Bitcoin, το halving, ενισχύει ακόμα περισσότερο το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί.

«Δεν περιμένουμε μια σημαντική υποχώρηση του Bitcoin δεδομένης της διάσπασής του και της θετικής μεσοπρόθεσμης δυναμικής του», έγραψε σε σημείωμά της η Katie Stockton, ιδρύτρια της Fairlead Strategies.

Η συνδυασμένη αξία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ανέρχεται σήμερα σε περίπου 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την CoinGecko, σε σύγκριση με το χαμηλό των 820 δισεκατομμυρίων δολαρίων περίπου κατά τη διάρκεια της bear market του 2022, όταν κατέρρευσαν η FTX και άλλες πλατφόρμες κρυπτογράφησης.

Αύξηση των αποδόσεων

Τα ψηφιακά tokens σημειώνουν άλμα, παρόλο που οι επενδυτές έχουν περιορίσει τις προσδοκίες για χαλαρότερη νομισματική πολιτική φέτος, γεγονός που αποδεικνύεται από την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων.

«Η ανοδική δυναμική στην κρυπτογράφηση ξεδιπλώνεται παρά την άνοδο των επιτοκίων», έγραψε σε σημείωμά του ο επικεφαλής της στρατηγικής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Fundstrat Global Advisors, Σιν Φάρελ.

Τα στοιχεία της Coinglass δείχνουν ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη ρευστοποιήθηκαν θέσεις συναλλαγών κρυπτογράφησης αξίας περίπου 162 εκατομμυρίων δολαρίων που στοιχηματίζουν σε χαμηλότερες τιμές.

Το Bitcoin έχει ξεπεράσει τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία όπως οι μετοχές και ο χρυσός φέτος. Μια αναλογία που συγκρίνει την τιμή του token με το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια.

Οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση ενισχύθηκαν χθες στις ΗΠΑ . Η MicroStrategy σημείωσε άνοδο 16%, η πλατφόρμα συναλλαγών Coinbase Global Inc. αυξήθηκε 17% και η εταιρεία εξόρυξης Marathon Digital Holdings Inc. σημείωσε άλμα 22%.

Το θετικό κλίμα εξαπλώθηκε στις ασιατικές μετοχές που σχετίζονται με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως της ιαπωνικής Monex Group και της  Woori Technology Investment Co. στη Νότια Κορέα.

Διαβάστε ακόμη

Οι νέες στρατηγικές κινήσεις του ΤΑΙΠΕΔ (pics)

Diarchon Architects: Ένα καζίνο-γίγαντας στο Ελληνικό (pics)

Marriott: Αναζητά ιδιοκτήτες για «Αpartments by Marriott Bonvoy» στην Αθήνα (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ