Την επένδυση σε μονάδα LNG εκτός Σαουδικής Αραβίας εξετάζει η Saudi Aramco, καθώς η παγκόσμια ζήτηση έχει εκτοξευτεί μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πρόσωπα που γνωρίζουν το ζήτημα, η κρατική εταιρεία ενέργειας βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις με κατασκευαστές μονάδας LNG, ώστε να αποκτήσει μερίδιο και ποσότητες του καυσίμου.

Το Bloomberg επισημαίνει ότι η κατανάλωση LNG αναμένεται να παρουσιάσει σταθερή αύξηση κατά τα επόμενα χρόνια, καθώς η Ευρώπη σπεύδει να αντικαταστήσει το φυσικό αέριο από τη Ρωσία, ενώ χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία αναμένεται να αυξήσουν τις εισαγωγές τους.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, το 2022 η αξία του παγκοσμίου εμπορίου LNG υπερδιπλασιάστηκε, ξεπερνώντας τα 450 δισ. δολάρια.

Όπως ανέφερε μία από τις πηγές του Bloomberg, η Saudi Aramco εξετάζει πρότζεκτ σε ΗΠΑ και Ασία, με προτίμηση -όπως τόνισε άλλη πηγή- σε μια εγκατάσταση που να μπορεί να στέλνει άμεσα το καύσιμο στην Ασία, τη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Η Saudi Aramco αρνήθηκε να κάνει στο Bloomberg οποιοδήποτε σχόλιο.

Η απόκτηση ποσοστού σε κάποιο εργοστάσιο LNG και μια συμφωνία προμήθειας θα βοηθούσε τη Saudi Aramco να διαφοροποιηθεί πέρα από την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στον επικερδή κόσμο του εμπορίου ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη

Ο Τέλης Μυστακίδης νέος βασικός μέτοχος της Aegean Baltic Bank

Θρίλερ με τους Ελβετούς και τον διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ για τους έξυπνους μετρητές ύψους 1 δισ. ευρώ

Ideal Holdings: Με ανοικτά «ραντάρ» για νέες εξαγορές – Αύξηση μεγεθών και το 2023