Ο Ελληνικής καταγωγής, γεννημένος στη Ρώμη, με Βρετανική και Ελληνική υπηκοότητα, βαθύπλουτος επιχειρηματίας Τέλης Μυστακίδης, φαίνεται πως κόβει το νήμα στην κούρσα για την απόκτηση της μικρής αλλά δυναμικής, υγιούς με ευρύτατο ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο, Aegean Baltic Bank. 

Αφού διορθώθηκαν και οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες της πρότασης που υπέβαλε η ομάδα του Τέλη Μυστακίδη, θα υπογραφεί το Σύμφωνο Αποκλειστικών Διαπραγματεύσεων για την απόκτηση του 55% των μετοχών της ΑΒΒ από αυτές που σήμερα ελέγχουν οι εφοπλιστές Γιάννης Κούστας, Παναγιώτης Τσάκος και Τάσος Αφθονίδης. 

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει μια γενναία αύξηση κεφαλαίου που θα δώσει την ευκαιρία στον Τέλη Μυστακίδη να αυξήσει το ποσοστό του στο 67% και να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της ΑΒΒ σε τιμή που αντιστοιχεί στη σημερινή λογιστική της αξία.

Το Ενεργητικό της Aegean Baltic Bank εκτιμάται σε 1 δις ευρώ και η καθαρή κερδοφορία της σε 16 εκατ. ευρώ για το 2022.

Τα επόμενα βήματα για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΑΒΒ ξεκινούν από τη διαδικασία fit & proper της διοίκησης που προτείνει η πλευρά Μυστακίδη από την Τράπεζα της Ελλάδος και κατόπιν θα υπάρξει μια σειρά από θεσμικές εγκρίσεις.

Διαβάστε ακόμη

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Οι πρώτες ενδείξεις για την εθνική τραγωδία

Ελληνική Τράπεζα: Κατακόρυφη αύξηση κερδών κατά 307% στη χρήση 2022

Η εσωτερική ίντριγκα με τον Πολάκη, ο υποψήφιος Βρυξελλών, η ζαλάδα της ΕΕ με την Coca Cola και οι πωλήσεις Θεοδωρίδη στην Intracom