Ο ιταλικός οίκος μόδας Ermenegildo Zegna ετοιμάζεται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο έπειτα από συμφωνία με μία εταιρεία SPAC. Η αξία των μετοχών της υπολογίζεται περίπου στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πιο αναλυτικά, η Ermenegildo Zegna αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου 880 εκατομμύρια δολάρια έπειτα από τη συγχώνευσή της με την Investindustrial Acquisition, μια εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού. Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό, πως πρόεδρος της είναι ο Σέρτζιο Ερμότι, πρώην διευθύνων σύμβουλος της UBS Group. Η οικογένεια Zegna θα ελέγχει στο εξής το 62% της νέας εταιρείας και οι μετοχές της θα διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Με την εν λόγω επιχειρηματική κίνηση, η εταιρεία αναδιαμορφώνεται έπειτα από πορεία 111 ετών στο χώρο ως ιδιωτική επιχείρηση. Πλέον, αλλάζει πλεύση υιοθετώντας την τάση που επικρατεί στον κλάδο πολυτελών ειδών αναφορικά με τις συγχωνεύσεις εταιρειών.

Νωρίτερα φέτος, η LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, ολοκλήρωσε την εξαγορά της διάσημης αλυσίδας κοσμηματοπωλείων Tiffany & Co., που αποτελεί την μεγαλύτερη συμφωνία στον κλάδο μέχρι σήμερα. Η L Catterton, ένα private equity στο οποίο συμμετέχει η LVMH, συμφώνησε να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο του ιταλικού οίκου μόδας Etro, την Κυριακή.

Η Avanti Acquisition Corp., μια ακόμη εταιρεία SPAC που υποστηρίζεται από τον Γάλλο επιχειρηματία Ίαν Γκαλιέν καθώς επίσης και τον Αιγύπτιο δισεκατομμυριούχο Νάσεφ Σουίρις, συγκέντρωσε πέρυσι 600 εκατομμύρια δολάρια για να επικεντρωθεί σε ευρωπαϊκούς στόχους. Την περασμένη εβδομάδα, SPAC με την υποστήριξη της οικογένειας Pinault, συγκέντρωσε 275 εκατομμύρια ευρώ για να επικεντρωθεί σε εταιρείες ψυχαγωγίας στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη:

Ρέτσος: «Για πρώτη φορά προβλέψεις για τα τουριστικά έσοδα δεν μπορούν να γίνουν»

Τεχνολογία δέσμευσης άνθρακα: Μεγάλη ελπίδα ή… άνθρακες;

Στα σκαριά το νέο project οδοφωτισμού του Δήμου Αθηναίων