Καθώς η Ευρώπη καλείται να αντιμετωπίσει μία άνευ προηγουμένου ενεργειακή κρίση, οι πολίτες προετοιμάζονται για έναν δύσκολο και βαρύ χειμώνα βρίσκοντας καταφύγιο στις κινέζικες ηλεκτρικές κουβέρτες. 

Τα δεδομένα εξαγωγών καταγράφουν μια άνοδο που ενίσχυσε τις τύχες εταιρειών όπως η κινεζική UTK Technology Ltd., παραγωγός και πωλητής των κουβερτών στον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba. Το γεγονός αυτό, επιβεβαιώνει ότι η ζήτηση έχει φτάσει σε άνευ προηγουμένου επίπεδο αυτόν τον μήνα.

Οι καθημερινές αναζητήσεις από Ευρωπαίους αγοραστές έχουν πενταπλασιαστεί και οι περισσότεροι μάλιστα, επιλέγουν την «αποστολή express», σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο Κρέιν Τζιν, γενικός διευθυντή της UTK. Η εταιρεία αναμένει να παραδώσει πάνω από 10.000 κουβέρτες στην Ευρώπη τον ερχόμενο μήνα.

Η Ευρώπη προετοιμάζεται για έναν δύσκολο χειμώνα

Η εκτόξευση της τιμής του φυσικού αερίου σε συνδυασμό με την ασφυξία που προκαλείται από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία ωθεί τις κυβερνήσεις να δημιουργήσουν σχέδια εξοικονόμησης ενέργειας. Τα νοικοκυριά, που ήδη πλήττονται από τον αυξανόμενο πληθωρισμό, αναζητούν λύσεις για περισσότερη οικονομία, καθώς αντιμετωπίζουν μεγάλες αυξήσεις στους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας.

Οι ηλεκτρικές κουβέρτες, που έχουν ενσωματωμένα λεπτά ηλεκτρικά καλώδια και διαχέουν τη θερμότητα μόλις συνδεθούν στο ρεύμα, κοστίζουν λιγότερο από το ένα τρίτο για να λειτουργήσουν σε σύγκριση με ορισμένες θερμάστρες, σύμφωνα με εκτιμήσεις της EnergyAustralia. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό επειδή αυτό που κάνουν είναι να ζεσταίνουν τον χρήστη από κοντά αντί να θερμαίνουν ένα ολόκληρο δωμάτιο.

Τα καταστήματα λιανικής του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαιώνουν την αύξηση της ζήτησης, όπως επισημαίνει το Bloomberg. Η αλυσίδα πολυκαταστημάτων John Lewis Partnership αναφέρει ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών κουβερτών έχουν αυξηθεί κατά 67% συγκριτικά με το περασμένο έτος. Όσον αφορά τώρα, στις διαδικτυακές αναζητήσεις για τα προϊόντα έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 470%. Οι κουβέρτες αυτές κατατάσσονται μεταξύ των προϊόντων σπιτιού με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο βρετανικό σάιτ της Amazon.

Διαβάστε ακόμη

Moody’s για Ελλάδα: Τι βλέπει για ανάπτυξη, χρέος, τράπεζες και εκλογές (γράφημα)

«Όχι» της Κομισιόν στο πλαφόν στο φυσικό αέριο – Τι θα εισηγηθεί

Οικογένεια Εμφιετζόγλου: Στο σφυρί τα οικόπεδα και τα σπίτια στη Μύκονο (pics)