Με την τιμή της μεγαβατώρας σε υψηλά επίπεδα, αλλά χαμηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα ξεκινάει η εβδομάδα για τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα για σήμερα Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα διαμορφώνεται στα 341,99 ευρώ/MWh με την υψηλότερη στα 489,99 ευρώ/MWh και τη χαμηλότερη στα 149 ευρώ/MWh.

Είναι χαρακτηριστικό των έντονων διακυμάνσεων ότι την περασμένη Παρασκευή η τιμή του ρεύματος έκλεισε στα 409,26 ευρώ/MWh, ενώ ακολούθησε μια αναμενόμενη αποκλιμάκωση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, της τάξης του 20,35%.

Έτσι σε σχέση με τη χθεσινή τιμή των 329,46 ευρώ/MWh, σήμερα είναι αυξημένη κατά 3,8%.

Όσον αφορά το ενεργειακό μίγμα, για σήμερα την πρωτοκαθεδρία έχουν οι ΑΠΕ με 29,57%, με το φυσικό αέριο να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 28,37%, και στη συνέχεια ακολουθούν οι εισαγωγές με 24,83%, ο λιγνίτης με 7,69% και τα υδροηλεκτρικά με 2,99%.

Στην ευρωπαϊκή αγορά η τιμή του φυσικού αερίου εξακολουθεί να βρίσκεται σε πιο λογικά επίπεδα σε σχέση με το πρόσφατο ράλι. Έτσι την Παρασκευή, στο TTF η τιμή έκλεισε στα 181,9 ευρώ/MWh, με το συμβόλαιο Νοεμβρίου στα 200 ευρώ/MWh και του Δεκεμβρίου στα 204,7 ευρώ/MWh.

Ασφαλώς, όλα κρέμονται από μια κλωστή καθώς από σήμερα και για το επόμενο διάστημα οι αγορές θα κληθούν να «αποτιμήσουν» τις εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας μετά τις απειλές του Πούτιν ακόμη και για κλιμάκωση με τη χρήση πυρηνικών όπλων, σε συνδυασμό με τις επικείμενες νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας, αλλά και το σκηνικό που διαμορφώνεται στην Ευρώπη μετά τις χθεσινές εκλογές στην Ιταλία.

Διαβάστε ακόμη:

Attica Bank: «Μαύρος» καπνός από το νέο τετ-α-τετ των μετόχων

Νέο project με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και εμπορικά στην Ερμού (pics)

Το παρασκήνιο πίσω από το στρατηγικό deal της Sani/Ikos με το GIC της Σιγκαπούρης (pics)