Παραδοσιακά, τα βρετανικά πανεπιστήμια από τα οποία φοιτούσαν οι περισσότεροι CEO ήταν η Οξφόρδη και το Κέιμπριτζ.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, ο αριθμός των στελεχών που διευθύνουν τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχουν αποφοιτήσει από τα συγκεκριμένα βρετανικά πανεπιστήμια συνεχώς, μειώνεται.

Ειδικότερα, μόνο τέσσερις CEO που διευθύνουν σήμερα, εταιρείες της FTSE 100 σπούδασαν στην Οξφόρδη ή το Κέιμπριτζ, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από την Robert Half Executive Search. Αξίζει να αναφερθεί, πως στο παρελθόν η εν λόγω αντιστοιχία ήταν 1 στους 5. Παράλληλα, η έρευνα διαπίστωσε πως μόνο 9 από τις εταιρείες διαθέτουν γυναίκα διευθύνουσα σύμβουλο.

Επιπλέον, περίπου το 42% των CEO της FTSE 100, ο οποίος αντιπροσωπεύει τις μεγαλύτερες εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου με βάση την αγοραία αξία, έχει ένα υπόβαθρο στον χρηματοοικονομικό και τραπεζικό τομέα. Αυτό συμβαίνει παρόλο που, μόνο 19 από τις 100 κορυφαίες εταιρείες δραστηριοποιούνται στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Οικονομολόγοι και λογιστές βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα πιο κοινά επαγγέλματα για εταιρικούς ηγέτες. Η CEO της Robert Half Executive Search, Λέιλα Τίνταλ, σημειώνει πως όσοι επιθυμούν να αναλάβουν το τιμόνι μιας εταιρείας είναι ως επί το πλείστον, οικονομικοί διευθυντές. Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες διαθέτουν οικονομική οξυδέρκεια, απαραίτητη για την καθοδήγηση των εταιρειών σε μια ενδεχόμενη κρίση ή οικονομική ύφεση.

«Ωστόσο, καθώς η οικονομία βελτιώνεται, οι εταιρείες επιδιώκουν να προσλάβουν οραματιστές οι οποίοι θα εστιάσουν στην ανάπτυξη και την ανάκαμψη», υποστηρίζει η Τίνταλ.

Διαβάστε ακόμη

Πλειστηριασμοί: Τα 10 ακριβότερα ξενοδοχεία που βγαίνουν στο σφυρί (pics)

Χρυσή λίρα: Σε υψηλό 14 ετών η τιμή της – Ασταμάτητη «κούρσα» με άνοδο 160%!

Αποκλειστικό – Πύργος Πειραιά: Δείτε τη μεταμόρφωσή του – Έρχεται τον Σεπτέμβριο του 2023 (pics+vid)