Τι και αν έχει γίνει δισεκατομμυριούχος από το real estate, ο Frank McCourt δεν σταματά τα ονειρεύεται. Ο 70χρονος Αμερικανός θέλει να βελτιώσει το διαδίκτυο και σκοπεύει να το πράξει δημιουργώντας μία κοινοπραξία που θα υποβάλει προσφορά για την επιχειρηματική δραστηριότητα της εφαρμογής κοινωνικών μέσων TikTok στις ΗΠΑ.

Ο McCourt, πρώην ιδιοκτήτης των Los Angeles Dodgers και εκτελεστικός πρόεδρος της επενδυτικής εταιρείας McCourt Global, δεν αναμένεται να αγοράσει την εφαρμογή που ανήκει στην ByteDance Ltd.

Oι αμερικανικές δραστηριότητες του TikTok αποτιμώνται στα 35-40 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η απόφαση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν να εξαναγκάσει την κινεζική μητρική εταιρεία του TikTok να πουλήσει την εφαρμογή στις ΗΠΑ, αλλιώς θα έρθει αντιμέτωπη με απαγόρευση, έχει εμπνεύσει μια πληθώρα προσωπικοτήτων να κάνουν λόγο για προσφορά. Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steve Mnuchin, δήλωσε ότι ενδιαφέρεται «πολύ» για την εφαρμογή και ο Eric Schmidt, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google, ανέφερε ότι εξέτασε επίσης μια προσφορά στο παρελθόν.

Η ByteDance, η οποία αμφισβητεί τη νομοθεσία των ΗΠΑ στο δικαστήριο, δήλωσε ότι δεν έχει πρόθεση να πουλήσει το περιουσιακό της στοιχείο.

Ο McCourt προσπαθεί να ξαναχτίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω μιας πρωτοβουλίας, το Project Liberty, που ανακοινώθηκε δημόσια το 2021 για να αντιμετωπίσει τη Meta Platforms Inc. και άλλους γίγαντες του διαδικτύου. Έχει δώσει 500 εκατομμύρια δολάρια στην προσπάθεια μέχρι σήμερα.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης στο συνέδριο του ygeiamou: Υποχρέωση μας να διορθώσουμε βασικές αδυναμίες του συστήματος υγείας

Burberry: Η αδύναμη ζήτηση σε Κίνα και ΗΠΑ βούλιαξε τις πωλήσεις

Εμπορικά ακίνητα: Αυξάνονται τα ενοίκια, υποχωρεί η ύφεση στην Ευρώπη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ