Από το Σίδνεϊ και το Μιλάνο έως το Τόκιο και το Λονδίνο, χιλιάδες άνθρωποι στήθηκαν στην ουρά προκειμένου να αγοράσουν το νέο κοινό luxury δημιούργημα των ελβετικών Swatch και Blancpain.

Ο λόγος για το πλαστικό ρολόι «Fifty Fathoms», αξίας 400 δολαρίων, το οποίο υπενθύμισε σε όλους την τεράστια έκρηξη ενδιαφέροντος του 2022, όταν η Swatch λάνσαρε την τελευταία έκδοση του Omega Speedmaster, πουλώντας περισσότερο από ένα εκατομμύριο MoonSwatches.

Ενώ το ντεμπούτο του MoonSwatch προκάλεσε ένα παγκόσμιο χάος, με τους καταναλωτές να κατακλύζουν και να προκαλούν φθορές στις μποτίκ της ελβετικής εταιρείας, η παρουσίαση του «Fifty Fathoms» είχε καλύτερη οργάνωση και αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας.

Στη Γενεύη, ένα πλήθος τουλάχιστον 300 ατόμων είχε στηθεί από νωρίς στην ουρά. Το προσωπικό ασφαλείας επέτρεπε μόνο δύο άτομα να βρίσκονται ταυτόχρονα στο κατάστημα, με τον καθένα να έχει τη δυνατότητα να διαλέξει μόλις ένα τεμάχιο.

Αντίστοιχες ουρές σχηματίστηκαν και σε άλλες πόλεις, όπως το Παρίσι, το Μιλάνο, τις Κάνες, τη Βιέννη, το Σίδνεϊ, το Τόκιο κ.α.

Βέβαια, υπήρχαν και ορισμένοι, οι οποίοι θέλησαν να αγοράσουν το κομψοτέχνημα της Swatch, προκειμένου στη συνέχεια να το πουλήσουν στη δευτερογενή αγορά, αποκομίζοντας ένα σημαντικό όφελος.

«Σίγουρα θα το πουλήσω, καθώς δεν ενδιαφέρομαι να το φορέσω. Είτε θα το πουλήσω στη διαδικτυακή πλατφόρμα Chrono24 είτε σε όποιον μου κάνει κάποια καλή προσφορά» αναφέρει ένας εξ αυτών, μιλώντας στο Bloomberg.

Στην πλατφόρμα του Chrono24, το συγκεκριμένο ρολόι εμφανίστηκε το Σάββατο, με τις τιμές να κυμαίνονται από 1.000 έως 2.000 δολάρια.

H Swatch ευελπιστεί ότι η νέα συνεργασία με την Blancpain θα παράσχει ισχυρή ώθηση στις πωλήσεις, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Blancpain, της οποίας τα ρολόγια συνήθως κοστίζουν άνω των 10.000 δολαρίων.

Η αρχική έκδοση του «Fifty Fathoms» αποτέλεσε ένα από τα πρώτα εμπορικά διαθέσιμα ρολόγια καταδύσεων, κάνοντας ντεμπούτο το 1953. Κάποτε μάλιστα, κοσμούσε το χέρι του διάσημου ωκεανογράφου Ζακ-Υβ Κουστό. Ας σημειωθεί ότι το διάσημο ρολόι αντέχει σε βάθος έως και 91 μέτρων.

Διαβάστε ακόμα

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Γιατί αυτή η χώρα προτιμάται από χιλιάδες υποψήφιους φοιτητές

Στο τραπέζι και «πράσινο» κρατικό ομόλογο – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Πάνος Τσακλόγλου: Έρχεται μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% από το 2025

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ