O Τζέιμι Ντίμον βρίσκεται στο «τιμόνι» της JPMorgan Chase & Co για πάνω από 17 χρόνια, τετραπλασιάζοντας την αξία της μετοχής της εταιρείας και αποτελώντας το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για πλήθος οικονομολόγων, πολιτικών και ρυθμιστών.

Δεδομένης της έλλειψης κερδοφορίας στον τραπεζικό τομέα, τις χιλιάδες απολύσεις στη Wall Street και το υψηλό λειτουργικό κόστος των τραπεζών αυτών, οι περισσότεροι τραπεζίτες φαίνεται πως… λαχταρούν την ηγεσία του.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της Markets Live Pulse για το Bloomberg, τα 3/5 των 600 ερωτηθέντων τραπεζιτών θέλουν να εργαστούν για τον Ντίμον και όχι με τους υπόλοιπους ηγέτες των έξι μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών.

Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει πως οι τραπεζίτες αφήνουν τον Ντίμον ή τα υπόλοιπα αφεντικά στο «απυρόβλητο». Περίπου το 50% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν πως τα μεγαλοστελέχη είναι υπεύθυνα για το αυξημένο λειτουργικό κόστος των τραπεζικών ιδρυμάτων και τις απολύσεις σε αυτά. 

Ο Ντίμον έχει προσφέρει σε ορισμένους από τους δικούς του τραπεζίτες λόγους για να παραπονιούνται αφού, όπως και άλλα μεγαλοστελέχη, έχει ασκήσει πίεση για την επιστροφή των τραπεζιτών στο γραφείο. Σημειωτέον πως πολλοί από αυτούς τόνισαν πως εάν τα στελέχη επιμείνουν στην επιλογή τους αυτή, θα αποφασίσουν να παραιτηθούν και να αλλάξουν ακόμα και τομέα εργασίας.

Πολύ πιο χαλαρή, όσον αφορά την τηλεργασία, είναι η αντιμετώπιση της CEO της Citigroup, Τζέιν Φρέιζερ, η οποία καταλαμβάνει και τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των «Big Six». Η Φρέιζερ, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα «στο τιμόνι» μεγάλου αμερικανικού τραπεζικού ιδρύματος της Wall Street έχει αλλάξει την κουλτούρα στην τράπεζα από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της . Μέσα σε λίγες ημέρες από την ανάθεσή της, ανακοίνωσε πως οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα μπορούν να εργάζονται από το σπίτι τουλάχιστον 2 ημέρες την εβδομάδα. 

Οι εργαζόμενοι στον τραπεζικό τομέα, όμως, ανησυχούν ακόμα περισσότερο για τις απολύσεις οι οποίες λαμβάνουν χώρα στον τομέα. Παράλληλα, το 50% αναμένουν πως οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες θα σταθεροποιηθούν, ενώ το 29% πιστεύουν πως θα καταγράψουν έσοδα-ρεκόρ το β’ εξάμηνο του έτους.

Ο Τζέιμς Γκόρμαν της Morgan Stanley βρέθηκε λίγο πίσω από την Φρέιζερ, αν και ο χρόνος γι αυτόν τελειώνει αφού έχει ήδη ανακοινώσει πως θα συνταξιοδοτηθεί σύντομα.

Ακόμα λιγότεροι επέλεξαν τους Μπράιαν Μόινιχαν της BofA και τον Ντέιβιντ Σόλομον της Goldman Sachs.

Ο πρώτος έχει προτιμήσει να προσηλωθεί στην «υπεύθυνη ανάπτυξη» της Bank of America μετά από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008, ενώ ο Σόλομον προσπαθεί να ανακάμψει από την πρόσφατη μείωση των κερδών της τράπεζας κατά 58% το περασμένο τρίμηνο.

Στην τελευταία θέση βρέθηκε ο Τσάρλι Σαρφ της Wells Fargo & Co., μαζί με την τράπεζά του, αν και η εταιρεία έχει καταγράψει σημαντική αύξηση σε ό,τι αφορά το trading και το dealmaking φέτος.

Διαβάστε ακόμη

Στο σφυρί βγαίνει οικόπεδο «φιλέτο» γνωστού επιχειρηματία στη Γλυφάδα

Στις €500.000 η Golden Visa από την 1η Αυγούστου

Eurostat: «Τσίμπησε» ελαφρώς ο πληθωρισμός στην Ελλάδα – Επιστροφή στην ανάπτυξη για την Ευρωζώνη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ