Ένα οικόπεδο μόλις 600 τ.μ., το οποίο όμως λόγω της θέσης του, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «φιλέτο» έχει προγραμματιστεί να βγει στο ηλεκτρονικό σφυρί τον ερχόμενο Οκτώβριο με τιμή εκκίνησης 1,23 εκατ. ευρώ.

Το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και βρίσκεται στην περιοχή της Γλυφάδας, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου του Δήμου Γλυφάδας και επί της Λεωφόρου Γρηγορίου Λαμπράκη (πρώην ονομαζόμενης Αμφιάλης, έπειτα Θαλασουλοπούλου, μετέπειτα Βασιλίσσης Φρειδερίκης), επί της οποίας φέρει τον αριθμό 57.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η περιοχή του ακινήτου είναι η περιοχή του Δήμου που αναπτύσσεται πλησίον του Γκόλφ Γλυφάδας και το οικόπεδο βρίσκεται επί της κεντρικής οδού Γρ.Λαμπράκη πλησίον του Ναού του Αγίου Νικολάου.

Η εν λόγω περιοχή είναι κυρίως οικιστική, με τις εμπορικές-επαγγελματικές χρήσεις να εντοπίζονται κατά μήκος των κεντρικών οδικών αξόνων, ενώ παρουσιάζει μέση πυκνότητα δόμησης και έχει γενικά πολύ καλή ρυμοτομία. Κατά την ίδια έκθεση, η πλειονότητα των κτιρίων αφορά σε κτίρια κατοικίας 2-4 ορόφων.

Το παραπάνω οικόπεδο, εμβαδού 600 τ.μ., είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις και δεν αποτελεί τμήμα μείζονος εκτάσεως των ίδιων ιδιοκτητών.

Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου 2023, με επισπεύδουσα τη doValue Greece (ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της “Eagle Issuer Designated Company”) και στρέφεται σε βάρος της ΑΤΕΚΑ Κατασκευαστική Ετερόρρυθμος Εταιρεία, ενώ η κατάσχεση επιβλήθηκε για το ποσό των 100.000 ευρώ, -πλέον εντολής και εξόδων εκτέλεσης και πλειστηριασμού-, που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου έντοκης απαίτησης, σύμφωνα με την σχετική επιταγή προς πληρωμή.

Το οικόπεδο περιήλθε στην καθ’ ης εταιρεία τον Μάρτιο του 2008.

Η ΑΤΕΚΑ Κατασκευαστική και τα βάρη

Η ΑΤΕΚΑ Κατασκευαστική (πρώην «Π. Κόνσουλας-Φ. και Κ. Δημητρίου Ο.Ε.») συστάθηκε το 2000 με βασικό μέτοχο τον επιχειρηματία και πολιτικό Παναγιώτη Κόνσουλα, με σκοπό τη δραστηριότητα στην αγορά ακινήτων (ανέγερση πολυκατοικιών, γραφείων και γενικά πάσης φύσεως κτιρίων, αγορά, πώληση, μίσθωση οικοπέδων, ακινήτων, κτηματομεσιτικές εργασίες κλπ).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Παναγιωτής Κόνσουλας είναι κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος βουλευτής του κατά τις τελευταίες εθνικές εκλογές, ενώ κατά το παρελθόν έχει διατελέσει υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και δημοτικός σύμβουλος επί σειρά ετών στο Δήμο Βύρωνα.

Παράλληλα, έχει αναπτύξει από ετών πολύπλευρη επιχειρηματική δραστηριότητα στην αγορά αυτοκινήτου, αλλά και στο real estate. Υπενθυμίζεται ότι η Π.Κόνσουλας Α.Ε δημιουργήθηκε στον Βύρωνα το 1991 και δραστηριοποιήθηκε στον χώρο του αυτοκινήτου αντιπροσωπεύοντας διάφορες μάρκες (Seat, Ford κ.α.), ενώ διέθετε και ιδιόκτητη κάθετη μονάδα εξυπηρέτησης στη Λεωφόρο Κατεχάκη.

Όσον αφορά την ΑΤΕΚΑ Κατασκευαστική Ε.Ε., τον Φεβρουάριο του 2020 είχε κατατεθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση πτώχευσής της από άλλη εταιρεία, η οποία ανακλήθηκε τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς.

Σχετικά με τα βάρη του οικοπέδου στη Γλυφάδα, περιλαμβάνουν:

-Προσημείωση υποθήκης κατά της εταιρείας «Π. Κόνσουλας-Φ. και Κ. Δημητρίου Ο.Ε.», υπέρ της Εθνικής Τράπεζας για ποσό 5 εκατ. ευρώ εγγραφείσα στις 03/04/2008.

– Ολική τροπή της προσημείωσης σε υποθήκη για το ποσό των 5 εκατ. ευρώ δυνάμει των υπ’ αριθ. 7921/4663/13.12.2016 – 20.11.2018 Διαταγών Πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

-Αναγκαστική κατάσχεση κατά της εταιρείας «Π. Κόνσουλας-Φ. και Κ. Δημητρίου Ο.Ε.» και υπέρ της Εθνικής Τράπεζας για ποσό 200.000 ευρώ, εγγραφείσα στις 21/02/2018, η οποία ήρθη στις 22.03.2023.

-Αναγκαστική κατάσχεση κατά της εταιρείας ΑΤΕΚΑ Κατασκευαστική Ε.Ε. και υπέρ της “Eagle Issuer Designated Company” για ποσό 100.000 ευρώ εγγραφείσα στις 22/03/2023.

Διαβάστε ακόμα

Γιάννης Λουμάκης (Uni Systems): Το διεθνές στοίχημα της «αρχαιότερης» στην Ελλάδα εταιρείας πληροφορικής (pic)

H… checklist των τραπεζών μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των stress tests

Πώς οι ενεργειακοί πάροχοι αλλάζουν το παιχνίδι στο retail

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ