Το επενδυτικό γραφείο του δισεκομμυριούχου επενδυτή Τζορτζ Σόρος, το οποίο είχε αγοράσει μετοχές που πουλήθηκαν μαζικά κατά την κατάρρευση της Archegos Capital Management, εγκαταλείπει κάθε έκθεση σε αυτό.

Η Soros Fund Management προχώρησε στην πώληση μετοχών αξίας 194,3 εκατ. δολαρίων της ViacomCBS, μετοχές αξίας 77 εκατ. δολ. της Baidu και αξίας 46,6 εκατ. δολ. της Vipshop Holdings, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Επιπλέον ρευστοποίησε τις θέσεις του στον κινεζικό κολοσσό τεχνολογίας Tencent, που έχει βρεθεί στο στόχαστρο του Πεκίνου, και στην Discovery.

Οι περισσότερες μετοχές που συνδέονται με την πολύκροτη υπόθεση Archegos συνέχισαν τον κατήφορό τους το δεύτερο τρίμηνο. Η Vispshop έκανε βουτιά 33% στο τρίμηνο, η Tencent Music υποχώρησε 24%, η Discovery είχε απώλειες 21% και η Baidu πτώση 6,3%. Οριακή ήταν η μεταβολή μόνο για την ViacomCBS.

Στο απόγειό του το οικογενειακό γραφείο Archegos του Μπιλ Χουάνγκ είχε κεφάλαιο άνω των 20 δισ. δολαρίων και «στοιχήματα» στις αγορές που ξεπερνούσαν τα 120 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία του Σόρος ενίσχυσε τη θέση της στην Amazon.com, όπως έκανε και στο πρώτο τρίμηνο, και αποκάλυψε νέο άνοιγμα στην IHS και στην Proterra. Εκπρόσωπος του Σόρος αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου Bloomberg.

Διαβάστε ακόμα:

Eρευνες για μαύρο χρήμα σε youtubers, influencers και instagrammers

Μύκονος: «Show me the money» (pics)

O ιδρυτής του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο αποκαλύπτει ποιος είναι «ο συντομότερος δρόμος για την επιτυχία»