Ο δισεκατομμυριούχος Ρέι Ντάλιο και ιδρυτής του Bridgewater Associates – του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο το οποίο σήμερα διαχειρίζεται περίπου 160 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία – φαίνεται πως έχει ανακαλύψει τη συνταγή της επιτυχίας.  

Σε tweet του ο Ντάλιο μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους μερικές συμβουλές από το βιβλίο του «Principles: Life & Work» στο οποίο επισημαίνονται οι κύριες αρχές για την επίτευξη της επιτυχίας. Μεγάλος μέρος του βιβλίου μάλιστα, δίνει έμφαση στο πώς οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν από τα λάθη τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, προκειμένου να φτάσει κανείς στην επιτυχία, το πρώτο πράγμα που πρέπει να διαθέτει είναι η ειλικρίνεια. Θα πρέπει – όσο δύσκολο και αν είναι – να μην εθελοτυφλεί. Συγχρόνως, να μάθει να εντοπίζει τα λάθη του και να βελτιώνει τις αδυναμίες του. «Ο καθένας μας έχει αδυναμίες οι οποίες αποκαλύπτονται σταδιακά ανάλογα με τα λάθη τα οποία κάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στο Twitter.

«Ο συντομότερος δρόμος προκειμένου να φτάσει κανείς στην επιτυχία είναι να μάθει να αναγνωρίζει τις αδυναμίες του και να τις βελτιώνει. Ξεκινήστε καταγράφοντας τα λάθη σας» αναφέρει ο δισεκατομμυριούχος. «Στη συνέχεια, επικεντρωθείτε στη βελτίωση των αδυναμιών σας. Φυσικά, ο καθένας έχει διαφορετικές αδυναμίες οι οποίες και απαιτούν διαφορετικές μεθόδους βελτίωσης» προσθέτει.  

Από την πλευρά του, ο Ντάλιο δεν φοβάται να μιλήσει ανοιχτά για τα δικά του λάθη. Σύμφωνα μάλιστα, με το CNBC, υπάρχει μια συγκεκριμένη στιγμή στην καριέρα του την οποία ο ίδιος την ονομάζει ως τη «μεγαλύτερη αποτυχία» του. Το 1982, ο Ντάλιο «πόνταρε όλα του τα χρήματα σε μία επενδυτική κίνηση η οποία αποδείχτηκε ως μία ακόμη φούσκα». Κάπως έτσι, ο γνωστός επιχειρηματίας κατέληξε να χάσει σχεδόν όλα τα χρήματά του. Εκείνη την εποχή μάλιστα, αναγκάστηκε να απολύσει όλους τους υπαλλήλους του στη Bridgewater.

«Έπρεπε να δανειστώ 4.000 δολάρια από τον πατέρα μου για να πληρώσω τους οικογενειακούς λογαριασμούς» αποκαλύπτει στο βιβλίο του. Ωστόσο, ο Ντάλιο λέει ότι η συγκεκριμένη αποτυχία κατέληξε να είναι «ένα από τα καλύτερα πράγματα που του συνέβησαν ποτέ», επειδή τον ανάγκασε να αντιμετωπίσει μερικές από τις δικές του αδυναμίες. «Στο εξής δεν είχα τόση έπαρση. Ήμουν πιο συνετός και προσεκτικός όταν έπρεπε να αποφασίσω για τα χρήματά μου».  

Διαβάστε ακόμη:

ΟΑΕΔ: Δωρεάν σπουδές σε ΕΠΑΣ και ΙΕΚ – Δείτε τις ειδικότητες υψηλής ζήτησης και τις προθεσμίες

Μαρία Αγγελικούση: Οι κινήσεις της στη νέα εποχή του Ομίλου (pics)

Δεκαπενταύγουστος: Πώς αμείβεται η αργία – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι