Η UBS ξεπέρασε οριακά τις προσδοκίες για τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου και ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει εκ νέου επαναγορά μετοχών αξίας έως και 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

H  UBS είπε ότι οι επαναγορές μετοχών θα ξεκινήσουν μετά τη νόμιμη συγχώνευση των δύο οντοτήτων και αναμένεται έως το 2026 να υπερβούν τα επίπεδα που ήταν πριν από την εξαγορά. Η τράπεζα επιβεβαίωσε τον στόχο κερδοφορίας της για την παραπάνω χρονική περίοδο και αύξησε το ποσό της προγραμματισμένης εξοικονόμησης κόστους σε 13 δισ. δολάρια από περίπου 10 δισ. δολάρια προηγουμένως.

Η ελβετική τράπεζα πάγωσε το πρόγραμμα επαναγοράς 5 δισ. δολαρίων όταν ανακοίνωσε την εξαγορά της τοπικής αντιπάλου της με την υποστήριξη της κυβέρνησης πέρυσι. Ενώ η συμφωνία βοηθά στην επιτάχυνση των φιλοδοξιών της UBS να κυριαρχήσει στη διαχείριση του παγκόσμιου πλούτου, τα στελέχη έχουν προειδοποιήσει ότι η διαδικασία συγχώνευσης των δύο τραπεζών εισέρχεται στο πιο δύσκολο στάδιο φέτος.

Η UBS σημείωσε καθαρή ζημιά 279 εκατομμυρίων δολαρίων για τους τρεις μήνες έως τον Δεκέμβριο, ελαφρώς περισσότερες από ό,τι εκτιμούσαν οι αναλυτές. Η βασική μονάδα διαχείρισης περιουσίας είχε κέρδη προ φόρων 381 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,07 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Οι πελάτες μας εμπιστεύτηκαν 77 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρά νέα περιουσιακά στοιχεία μετά την εξαγορά», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Sergio Ermotti. «Θα επικεντρωθούμε στην αναδιάρθρωση και τη βελτιστοποίηση των συνδυασμένων επιχειρήσεων».

Διαβάστε ακόμη

Παράταση ενός μήνα για τον διαγωνισμό στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου

Εφορία: Ταχύτερο «ξεμπλοκάρισμα» για όσους εξοφλούν τα χρέη στους δήμους

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: «Πράσινο» από το ΥΠΕΝ για νέο υδροηλεκτρικό στον Εύηνο (pic)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ