Η παραγωγή αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε τον Ιούλιο στα επίπεδα που οι βρετανικές αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν να δουν εδώ και 65 χρόνια, καθώς οι ελλείψεις ημιαγωγών και προσωπικού έχουν επιφέρει ισχυρό πλήγμα στον κλάδο.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατασκεύασαν μόνο 53.438 οχήματα, πρόκειται για μείωση 38% σε σχέση με πέρυσι και το χαμηλότερο για τον Ιούλιο από το 1956, σύμφωνα με έκθεση της Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT).

Παρόμοια ζητήματα ταλαιπωρούσαν τους κατασκευαστές αυτοκινήτων τον Ιούνιο, όταν είχαν τη δεύτερη χειρότερη επίδοσή τους για τον εν λόγω μήνα από το 1953.

Εκτός από την έλλειψη ημιαγωγών που έχει προκαλέσει καθυστερήσεις στις γραμμές παραγωγής παγκοσμίως, οι βρετανικές αυτοκινητοβιομηχανίες είναι αντιμέτωπες και με έλλειψη προσωπικού.

Η αιτία δεν είναι άλλη από τη λεγόμενη «pingdemic» (ένα λογοπαίγνιο με τις λέξεις «ping», που είναι ο ήχος ειδοποίησης που λαμβάνει κάποιος στο κινητό του και το «epidemic»), καθώς πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν ειδοποίηση από ειδική εφαρμογή ότι πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 10 μέρες.

«Ενώ ο αντίκτυπος της «pingdemic» αναμένεται να μειωθεί καθώς αλλάζουν οι κανόνες αυτο-απομόνωσης, η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών δείχνει ελάχιστα σημάδια βελτίωσης», δήλωσε ο Mike Hawes, διευθύνων σύμβουλος της SMMT. Ο Hawes κάλεσε την κυβέρνηση να μειώσει τα τέλη ενέργειας και τους φόρους επί των επιχειρήσεων για τον κλάδο.

Διαβάστε ακόμα:

Αεροπορικές εταιρείες: Σκληρός ανταγωνισμός για τα ταξίδια μετά το καλοκαίρι με πτήσεις από… 1 ευρώ

Νέες επιχειρήσεις: «Άλμα» 71% στο β’ τρίμηνο – Σε ποιον τομέα οι νέες εγγραφές αυξήθηκαν πάνω από 95%

Ανοίγει τις πύλες του το πολυτελές Radisson Blu Zaffron Resort στη Σαντορίνη