Λιγότερο από ένα μήνα πριν τις βουλευτικές εκλογές, οι δημοσκοπήσεις στη Βρετανία εξακολουθούν να δείχνουν τους Εργατικούς να βρίσκονται με διαφορά μπροστά. Όμως, ο Κιρ Στάρμερ δεν έχει πείσει μόνο τους απλούς ψηφοφόρους, αλλά και τις τάξεις των μεγάλων δωρητών των κομμάτων.

Σύμφωνα με το Bloomberg οι Εργατικοί έλαβαν σχεδόν το διπλάσιο ποσό χρημάτων από πολιτικές δωρεές σε σχέση με τους Τόρις, κατά την πρώτη επίσημη εβδομάδα προεκλογικής εκστρατείας.

Εξαιρώντας τα κρατικά προεκλογικά κονδύλια, οι Εργατικοί συγκέντρωσαν λίγο πάνω από 926.000 στερλίνες σε σχέση με μόλις 575.000 για τους Συντηρητικούς. Μαζί, ωστόσο, με τα κρατικά κονδύλια οι Εργατικοί συγκέντρωσαν περίπου 1,6 εκατ. στερλίνες.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκρατικοί έλαβαν περίπου 455.000 στερλίνες και το μικρό Μεταρρυθμιστικό Κόμμα έλαβε 140.000 στερλίνες, αφότου ο εθνικιστής Νάιτζελ Φάρατζ ανακοίνωσε πως σκοπεύει να κατέβει υποψήφιος.

Κυριότερος χρηματοδότης των Εργατικών με 500.000 στερλίνες ήταν η εταιρεία Toledo Productions Ltd του κινηματογραφιστή Ντάνκαν Κενγουόρθι.

Την ίδια ώρα στις δημοσκοπήσεις τα ποσοστά των Τόρις παραμένουν τόσο χαμηλά που σε ορισμένες περιπτώσεις το Μεταρρυθμιστικό Κόμμα του Φάρατζ περνάει μπροστά τους.

Με λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν τη μάχη της κάλπης, οι Εργατικοί διατηρούν ένα προβάδισμα περίπου 20 μονάδων, που θα τους δώσει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμη

Eurobank: Πώς εξηγείται η υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας – Οι κλάδοι που ξεχωρίζουν (γραφήματα)

Ταμείο Ανάκαμψης: «Πράσινο φως» από την Κομισιόν για την τέταρτη δόση

Viva Wallet: Μία δικαστική απόφαση, διαφορετικές ερμηνείες – Οι επόμενες κινήσεις Καρώνη και JP Morgan

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ