Δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι δεν θα επιστρέψουν στη δουλειά τους, στον μεγαλύτερο κατασκευαστή αθλητικών παπουτσιών στον κόσμο με έδρα στο Βιετνάμ, θέτοντας σε κίνδυνο τα σχέδια για επιστροφή σε πλήρη παραγωγή τον επόμενο μήνα.

Μόλις το 20-30% των εργαζομένων της ταϊβανέζικης υποδηματοποιίας Pou Chen Corp επέστρεψε στις δραστηριότητες του στη μονάδα όταν άνοιξε ξανά, ανέφερε το Zing News. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από 40.000 εργαζόμενοι δεν έχουν επιστρέψει στα πόστα τους, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος, επικαλούμενος τον επικεφαλής του συνδικάτου της εταιρείας.

Στους πελάτες της Pou Chen περιλαμβάνονται η Nike Inc. και η Adidas AG.

Χιλιάδες εργάτες επέστρεψαν στις πατρίδες τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και η εταιρεία δεν είναι σίγουρη αν μπορεί να αυξήσει το προσωπικό για να λειτουργήσει με πλήρη ικανότητα, όπως είχε προγραμματιστεί από τα μέσα Νοεμβρίου, σύμφωνα με την έκθεση.

Η κυβέρνηση του Βιετνάμ έχει προειδοποιήσει ότι εκατομμύρια μετανάστες εργαζόμενοι θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν τη βιομηχανική καρδιά της χώρας γύρω από την πόλη Χο Τσι Μινχ, επιδεινώνοντας την πίεση στην ήδη προβληματική παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού, καθώς οι δυτικοί λιανοπωλητές προετοιμάζονται για την περίοδο των χριστουγεννιάτικων αγορών.

Η απειλή αγχώνει τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, καθώς η πανδημία Covid-19 αναγκάζει τα εργοστάσια και τα λιμάνια να κλείσουν σε όλη την Ασία, που αποτελεί βασικό παραγωγό τσιπ υπολογιστών, πρώτων υλών και τελικών καταναλωτικών προϊόντων, όπως πάνινων παπουτσιών, παιχνιδιών και αυτοκινήτων.

Διαβάστε ακόμη

Φοιτητές: Για ποιους επεκτείνεται το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ

Facebook: Νέα συγνώμη για το δεύτερο blackout

Λόγω καυσίμων… ξεμένει από «καύσιμα» ο κρατικός προϋπολογισμός