Η θυγατρική της Amazon.com Zappos απέλυσε περισσότερους από 300 υπαλλήλους – περίπου το 20% του εργατικού της δυναμικού – τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Οι περικοπές, που εντάσσονται στο ευρύτερο σχέδιο απολύσεων στην εταιρεία, περιελάμβαναν εκπροσώπους εξυπηρέτησης πελατών στο διαδικτυακό κατάστημα λιανικής υποδημάτων και ρούχων, το οποίο αγόρασε η Amazon το 2009, ανέφερε η WSJ.

Το στέλεχος της εταιρείας Τάιλερ Γουίλιαμς αποχώρησε στο πλαίσιο των απολύσεων, πρόσθεσε. Η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης εδώ και δύο χρόνια, από τότε που έφυγε από τη ζωή ο πρώην CEO Τόνι Χσιέ τσε ηλικία 46 ετών.

Η εκπρόσωπος της Zappos, Λόρα Ντέιβις, είπε στην εφημερίδα ότι οι περικοπές ήταν μέρος του τακτικού επιχειρηματικού σχεδιασμού και «τελικά έγιναν για να διασφαλιστεί ότι η Zappos θα συνεχίσει να παρέχει μια εξαιρετική εμπειρία πελατών, μακροπρόθεσμα».

Η Amazon ξεκίνησε στα μέσα Ιανουαρίου τον μεγαλύτερο κύκλο περικοπών θέσεων εργασίας που αναμένεται να επηρεάσει 18.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα σενάρια για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Τουρκία: Από τον σεισμό χάθηκε η Αντιόχεια και μαζί της ένας πολιτισμός

Τζιμ Ράτκλιφ vs Αλ Θάνι: «Πόλεμος» 7 δισ. για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Οι «χρυσές» business της Premier League (pics)