Ο κινεζικός κολοσσός ZJLD Group Inc. πρόκειται σύντομα να προχωρήσει στην, πιθανά, μεγαλύτερη φετινή ΙΡΟ στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Bloomberg.

H εταιρεία προσπαθεί να αντλήσει μεταξύ $800 εκατ. – $900 εκατ. χρηματοδότησης στον πρώτο γύρο πώλησης των μετοχών της, σύμφωνα με τις πηγές αυτές. Τα στελέχη, τα οποία μίλησαν ανώνυμα, τόνισαν πως οι διαπραγματεύσεις της εταιρείας με τους πιθανούς επενδυτές συνεχίζονται και τα δεδομένα αυτά ενδέχεται να αλλάξουν.

Η ZJLD η οποία είχε προσλάβει συμβούλους για την προσπάθειά της αυτή από τον περασμένο Νοέμβριο, αρχικά εκτιμούσε πως η ΙΡΟ της θα προσέλκυε επενδύσεις $300 εκατ. – $400 εκατομμυρίων.

Επιπροσθέτως, η εταιρεία προχώρησε σε αίτηση για την αρχική δημόσια προσφοράς της τον Ιανουάριο ενώ, όπως όλα δείχνουν, έλαβε το πράσινο φως από τις ρυθμιστικές αρχές του Χονγκ Κονγκ τον περασμένο Μάρτιο. Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα, οι σπόνσορες της ΙΡΟ είναι οι Goldman Sachs και China Securities International. 

Η ΙΡΟ της ZJLD θα μπορούσε να δημιουργήσει νέο κύμα ενδιαφέροντος στην καθ’ όλα ήρεμη αγορά του Χονγκ Κονγκ. Σημειωτέον πως οι φετινές αρχικές προσφορές στην συγκεκριμένη αγορά αγγίζουν μόλις τα $860 εκατ., σύμφωνα με εκτιμήσεις του Bloomberg.

Εάν η ΙΡΟ της ZJLD αγγίξει τα $900 εκατομμύρια, θα είναι η μεγαλύτερη προσφορά μετοχών πρώτου γύρου στο ασιατικό χρηματοοικονομικό κέντρο από την αντίστοιχη του $1,3 δισ. της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων CALB Co. τον περασμένο Οκτώβριο.

Η ΙΡΟ της ZJLD θα σηματοδοτήσει και το ντεμπούτο μίας εταιρείας η οποία παρασκευάζει το κινεζικό ποτό baijiu σε κάποια αγορά εκτός της ηπειρωτικής Κίνας. Οι εταιρείες παρασκευής αλκοολούχων ποτών της Κίνας έχουν προσελκύσει αυξημένο ενδιαφέρον από τους επενδυτές λόγω των υψηλών επιπέδων κερδοφορίας τους εν μέσω της τρέχουσας δύσκολης μακροοικονομικής κατάστασης. Παρ’ όλα αυτά, έχουν βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο του Κινέζου ηγέτη Σι Τζινπίνγκ λόγω κατηγοριών για διαφθορά.

Η ZJLD ιδρύθηκε το 1975. Το γνωστότερό της προϊόν στην κινεζική αγορά είναι το «Zhen Jiu» ή αλλιώς «κρασί-θησαυρός» το οποίο προέρχεται από το ρύζι.

Διαβάστε ακόμη

Δανειολήπτες: Οδηγός επιβίωσης από το «τσουνάμι» των επιτοκίων

ΔΝΤ: Τα χαμηλά επιτόκια είναι θέμα χρόνου να επιστρέψουν

Τζαννετάκης (Motor Oil): Θα ξεπεράσει τα 830 ΜW το χαρτοφυλάκιο των ΑΠΕ το 2023