search icon

Διεθνή

Αγοραστική «φρενίτιδα» με τα διαμερίσματα του Μανχάταν – Νέο ρεκόρ στις τιμές

Η μεγάλη διαθεσιμότητα και τα χαμηλά επιτόκια δίνουν «boost» στην αγορά ακινήτων, ύστερα από το ηχηρό πλήγμα της πανδημίας

Οι τιμές ακινήτων στο Μανχάταν σημείωσαν ιστορικά υψηλά για το δεύτερο τρίμηνο του 2021, καθώς η επιστροφή των πολιτών που επέστρεψαν στο «Μεγάλο Μήλο», ύστερα από μήνες πανδημίας σηματοδότησε ραγδαία αύξηση στις πωλήσεις των διαμερισμάτων.

Σύμφωνα με το CNBC, η μέση τιμή πώλησης για τα διαμερίσματα του Μανχάταν σκαρφάλωσε στα 999.000 δολάρια το δεύτερο τρίμηνο – την υψηλότερη τιμή που έχει καταγραφεί στα χρονικά, με τις μέσες τιμές πώλησης να έχουν αυξηθεί κατά 12% το τρίμηνο, ξεπερνώντας τα 1,9 εκατ. δολάρια.

Ύστερα από ένα επώδυνο χρόνο «απραξίας», λόγω της πανδημίας, η αγορά ακινήτων αρχίζει ξανά να κερδίζει έδαφος, καθώς οι περισσότερες οικογένειες αναζητούν ευρύχωρα διαμερίσματα εκμεταλλευόμενες – τα πλέον – χαμηλά επιτόκια.

Μόνο το δεύτερο τρίμηνο σημειώθηκαν  3.417 πωλήσεις – αύξηση 150% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, όταν πολλοί κάτοικοι της Νέας Υόρκης «δραπέτευσαν»από την πόλη προκειμένου να αυτοαπομονωθούν λόγω της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης είναι υψηλότερες και σε σχέση με τα επίπεδα προ πανδημίας με τον «πόλεμο» προσφορών να είναι ο μεγαλύτερος τα τελευταία 2,5 χρόνια. Αυτό μεταφράζεται σε πωλήσεις 220 ρετιρέ στο Μανχάταν μέχρι στιγμής φέτος, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Σύμφωνα με την Corcoran Market Research, πρόκειται για αύξηση 35% σε σχέση με την πώληση 164 ρετιρέ που έγιναν την ίδια περίοδο το 2019 προ πανδημίας.

Η μέση τιμή πώλησης για διαμερίσματα τριών και τεσσάρων υπνοδωματίων αυξήθηκε ραγδαία το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Ωστόσο, το απόθεμα των πολυτελών διαμερισμάτων παραμένει υψηλό – εδώ και 13 μήνες και δεδομένου ότι πολλά νέα κτίρια δεν καταγράφουν επίσημα όλα τα κενά διαμερίσματα, επειδή φοβούνται τον υπερβολικό κορεσμό της αγοράς, ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ υψηλότερος.

Διαβάστε ακόμη:

ΝΝ Hellas: Leader στην ελληνική ασφαλιστική αγορά μετά το ντιλ για τη Metlife Greece

Στην παραλία με τον Μπέζος, οι τρελοί τζίροι στη Μύκονο, έρχονται τα… συνεταιρικά deals, ο νέος ισχυρός μέτοχος στην Alpha Βank και τα ερείπια της αυτοκρατορίας των εκδόσεων

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Οι «δεσμοί» με τη Nike, το 3ο signature παπούτσι και τα νέα deals

 

Exit mobile version