Διεθνή

Aυτή η χώρα δίνει €200 σε κάθε ξένο τουρίστα που έρχεται για διακοπές

  • newsroom


Η νησιωτική χώρα χώρα της EE, με πληθυσμό λίγο παραπάνω από 500.000 κατοίκους, ελπίζει με αυτό τον τρόπο να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες

Με στόχο να τονώσει την τουριστική της βιομηχανία και να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις του ανταγωνισμού, η Μάλτα σχεδιάζει να προσφέρει σε κάθε ξένο επισκέπτη έως 200 ευρώ (238,10 $) εάν παραμείνει τουλάχιστον τρεις ημέρες στο νησί της Μεσογείου φέτος το καλοκαίρι.

Η νησιωτική χώρα χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πληθυσμό λίγο παραπάνω από 500.000 κατοίκους, ελπίζει με αυτό τον τρόπο να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Η Μάλτα σχεδιάζει να πληρώνει με έως και 200 ευρώ τους τουρίστες όταν θα κάνουν κράτηση σε κάποιο ξενοδοχείο για τουλάχιστον τρεις νύχτες, αρχής γενομένης από τον προσεχή Ιούνιο.

Με βάση τον προγραμματισμό της αρμόδιας Αρχής για τον τουρισμό, το ποσό θα εξαρτάται για τον κάθε ταξιδιώτη από τα «αστέρια» του ξενοδοχείου στο οποίο θα γίνεται η κράτηση. Ανακοινώνοντας το σχέδιο, ο υπουργός Τουρισμού της χώρας, Κλέιτον Μπαρτόλο, δήλωσε: «Το σχέδιο έχει στόχο να βάλει τα ξενοδοχεία της Μάλτας σε ανταγωνιστική θέση καθώς ξεκινά και πάλι ο διεθνής τουρισμός».

H Μάλτα μαζί με την Κύπρο και την Ελλάδα ήταν οι τρεις χώρες στην Ε.Ε. οι οποίες, με βάση τα στοιχεία της Eurostat για τον τουρισμό στην Ευρώπη το 2020, παρουσίασαν την περασμένη χρονιά τη μεγαλύτερη πτώση, άνω του 70%, όσον αφορά στον αριθμό των διανυκτερεύσεων μεταξύ των κρατών- μελών (σ.σ.: στον αντίποδα ήταν η Ολλανδία και η Δανία με πτώση κάτω του 35%).

Με πληροφορίες από τον independent

Διαβάστε ακόμα:

Self test: Ποιοι εργαζόμενοι θα πρέπει να το κάνουν από Δευτέρα για να μην έχουν πρόστιμο (Vid)

Πάσχα στο χωριό: Τι λένε οι λοιμωξιολόγοι για τις μετακινήσεις και την αποκλιμάκωση (vid)

«Πέφτουν» οι υπογραφές για το πρώτο γραφείο του ΠΟΥ στην Αθήνα