Εδώ και πολλές δεκαετίες, η Άλις Γουόλτον, η δισεκατομμυριούχος κληρονόμος της αυτοκρατορίας Walmart, δεν έχει σταματήσει να αυξάνει τα κέρδη της. Σήμερα, η καθαρή της περιουσία ανέρχεται σε περίπου 62,3 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Ποια είναι η Άλις Γουόλτον

Γεννημένη στις 7 Οκτωβρίου 1949 στο Νιούπορτ του Αρκάνσας, η Άλις Λουίζ Γουόλτον είναι η δεύτερη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο. Κόρη του Σαμ Γουόλτον, του σκληρά εργαζόμενου από την Οκλαχόμα που πήγε κόντρα σε όλες τις πιθανότητες για να χτίσει μια αυτοκρατορία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο Trinity στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.

Σύμφωνα με το therichest, λίγο αφότου ολοκλήρωσε τις σπουδές της, η νεαρή εργάστηκε στη Walmart ως πωλήτρια παιδικών ρούχων. Έπειτα ωστόσο, από το θάνατο του πατέρα της τον Απρίλιο του 1992, η Άλις κληρονόμησε το 13% των μετοχών της εταιρείας. Στην πραγματικότητα, ο πατέρας της είχε μοιράσει τις μετοχές του στη Walmart εξίσου, στην Άλις και στα τρία αδέλφια της.

Η επαγγελματική της πορεία

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ τα τρία αδέρφια της δούλεψαν αποκλειστικά για τη Walmart, η Άλις αποφάσισε να διαγράψει τη δική της επαγγελματική πορεία πέρα από τα όρια της οικογενειακής επιχείρησης. 

Αφού εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα στη Walmart, στη συνέχεια, έπιασε δουλειά ως αναλύτρια μετοχών στην First commerce Corporation, πριν γίνει έμπορος και χρηματιστής δικαιωμάτων προαίρεσης στην EF Hutton. Αυτό μέχρι που έγινε αντιπρόεδρος και επικεφαλής επενδύσεων στην Arvest bank Group, η οποία είναι γνωστό ότι είναι η οικογενειακή τράπεζα των Γουόλτον. Το 1988, η Άλις ίδρυσε την Llama Company. Ήταν πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εν λόγω εταιρείας.

Οι πιο σημαντικές επενδύσεις

Η Llama Company έκλεισε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 εξαιτίας του κραχ στην αγορά ομολόγων το 1998. Έπειτα, η διάσημη επιχειρηματίας αποφάσισε να αγοράσει ένα ράντσο στο Millsap του Τέξας και μετακόμισε εκεί.

Έχοντας κερδίσει πολλά χρήματα από το συγκεκριμένο αγρόκτημα και σε μια προσπάθεια να προχωρήσει σε άλλα εγχειρήματα, η Άλις έβαλε πωλητήριο στο ράντσο της το 2015 και μετακόμισε στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας με την πρόθεση να επικεντρωθεί στο αμερικανικό μουσείο τέχνης Crystal Bridges που δημιούργησε στο Bentonville, Αρκάνσας το 2011. Ως επιχειρηματίας, η Άλις κατέχει μετοχές σε διάφορες εταιρείες παγκοσμίως και κερδίζει δισεκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα ετησίως.

Διαβάστε ακόμη

Εύα Καϊλή: Προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές του Σαιν-Ζιλ – Οι κατηγορίες που τη βαρύνουν

ΔΕΗ: Επιστολή τελεσίγραφο στις ενεργοβόρες βιομηχανίες για νέες ταρίφες από αρχές του έτους

Prodea: Ολοκληρώνει «πράσινες» επενδύσεις €147 εκατ. έως το 2023 από συνολικό πλάνο €900 εκατ. (pics)