Τρεις κεραίες δορυφόρων που θα χρησιμοποιηθούν στο Project Kuiper παρουσίασε την Τρίτη η Amazon, η οποία αναπτύσσει το δικό της δορυφορικό ίντερνετ, προκειμένου να ανταγωνιστεί το Starlink της SpaceX.

Σύμφωνα με το CNBC, ο τεχνολογικός κολοσσός δήλωσε ότι η στάνταρ έκδοση της δορυφορικής κεραίας αναμένεται να έχει κόστος κατασκευής μικρότερο από 400 δολάρια.

«Κάθε τεχνολογική και επιχειρηματική απόφαση που έχουμε λάβει έχει επικεντρωθεί σε ό,τι μπορεί να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία για διαφορετικούς πελάτες σε ολόκληρο τον κόσμο και η γκάμα των τερματικών για τους πελάτες μας αντικατοπτρίζει αυτές τις επιλογές», δήλωσε ο αντιπρόεδρος τεχνολογίας της Amazon για το Project Kuiper, Rajeev Badyal.

Υπενθυμίζεται ότι το Project Kuiper προβλέπει την ανάπτυξη ενός δικτύου 3.236 δορυφόρων που θα βρίσκεται σε χαμηλή τροχιά και θα εκτείνεται σε περίπου 2.000 χλμ, με σκοπό να παρέχει δορυφορικό ίντερνετ με ταχύτητες από 100 Mbps έως 1 Gbps, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Amazon, οι μισοί δορυφόροι θα έχουν τεθεί σε τροχιά μέχρι τον Ιούλιο 2026. Όπως αναφέρει το Reuters, οι πρώτοι δορυφόροι που θα παρέχουν υπηρεσίες ίντερνετ για εμπορική χρήση αναμένεται να εκτοξευθούν το α’ εξάμηνο 2024, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι πρώτες δοκιμές.

«Είναι βέβαιο ότι θα κάνουμε δοκιμές beta με εμπορικούς πελάτες το 2024», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος συσκευών της Amazon, Dave Limp, κατά την ομιλία του σε συνέδριο στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με το Reuters, η Amazon σκοπεύει να εκτοξεύσει δύο πρωτότυπους δορυφόρους τον Απρίλιο και να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή των δορυφόρων μέσα στο 2023.

Διαβάστε ακόμη

Citi: Η Fed δεν αλλάζει την πολιτική για τα επιτόκια – Ο πληθωρισμός είναι ακόμη πολύ υψηλός

ΡΑΕ: Oι εργαζόμενοι «ρίχνουν στην πυρά» το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για τη νέα υπεραρχή Ενέργειας Υδάτων και Αποβλήτων

Πόλυς Β. Χατζηιωάννου στο newmoney: Στόχος είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί με βάση την ενεργειακή απόδοση του στόλου μας (pics)