Στα 26 δισ. δολάρια θα έχουν αυξηθεί οι επενδύσεις της Amazon στην Ινδία μέχρι το 2030, καθώς η εταιρεία προσθέτει 6,5 δισ. δολάρια σε νέα προγράμματα, σύμφωνα με δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της, Άντι Τζάσι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι.

Ο Άντι Τζάσι δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες, ωστόσο η δήλωσή του επιβεβαιώνει την παλαιότερη ανακοίνωση της Amazon Web Services, της μονάδας cloud της Amazon, σύμφωνα με την οποία μέχρι τα τέλη του 2030 θα έχει επενδύσει στη χώρα 1,06 τρισ. ρουπίες (12,9 δισ. δολάρια).

Όπως υπενθυμίζει το CNBC, νωρίτερα η Amazon είχε ανακοινώσει ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 6,5 δισ. δολαρίων, με σκοπό κυρίως την ενίσχυσή της στο ηλεκτρονικό εμπόριο, όπου ανταγωνίζεται τη Flipkart της Walmart και τη Reliance Retail του Ινδού δισεκατομμυριούχου Μουκές Αμπάνι.

Η επένδυση που ανακοίνωσε η Amazon κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Ναρέντρα Μόντι στις ΗΠΑ προστίθεται σε εκείνες άλλων εταιρειών, όπως η Applied Materials και η Micron Technology, οι οποίες επίσης ανέλαβαν επενδυτικές δεσμεύσεις.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Amazon, ο Ναρέντρα Μόντι και ο Άντι Τζάσι μίλησαν για την υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ινδία, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τις εξαγωγές, την ψηφιοποίηση και την ενδυνάμωση των εργαζομένων και των μικρών επιχειρήσεων, ώστε να μπορούν να αντεπεξέρχονται στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.


Εξάλλου, σύμφωνα με το Reuters, η Google θα ανοίξει ένα παγκόσμιο κέντρο λειτουργίας fintech στην GIFT City του κρατιδίου Γκουτζαράτ της Ινδίας, με ομάδες που θα εργάζονται σε επιχειρήσεις που υποστηρίζουν την υπηρεσία πληρωμών GPay και άλλες λειτουργίες προϊόντων της Google.

Ο Ναρέντρα Μόντι συναντήθηκε και με στελέχη άλλων μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, όπως ο Τιμ Κουκ της Apple και ο Σάτια Ναντέλα της Microsoft. Ενδιαφέρον για επένδυση στην Ινδία, και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν, έχει εκφράσει και ο Έλον Μασκ, ο οποίος συναντήθηκε πριν λίγες μέρες με τον Ναρέντρα Μόντι στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε ακόμη

Πότε θα δουν «χρήμα» οι ενστάσεις για επιστρεπτέα και τέλος επιτηδεύματος

Siemens Energy: Το πρώτο «κρας τεστ» του νέου βραχίονα στην Ελλάδα

Βρετανία: Επίθεση στην έδρα της TotalEnergies στο Λονδίνο από ακτιβιστές για το κλίμα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ