Περίπου το ένα τέταρτο του προσωπικού της στην Ισπανία πρόκειται να απολύσει η κορυφαία εταιρεία τηλεπικοινωνιών της χώρας, η Telefonica, στο πλαίσιο των σχεδίων για την αναδιάρθρωση της.

Συγκεκριμένα η τηλεπικοινωνική θα περικόψει 5.100 θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, αριθμός που μεταφράζεται περίπου στο 24% του συνολικού προσωπικού της στη χώρα.

Οι περικοπές αυτές, όπως εξήγησε, αντανακλούν την ανάγκη της εταιρείας να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της ψηφιακής εποχής και να προσαρμόσει και τα κόστη της.

Πάντως, η διοίκηση θα προσπαθήσει να διαπραγματευτεί με τα συνδικάτα τους όρους της απομάκρυνσης των εργαζομένων, αν και η συζήτηση δεν θα είναι καθόλου εύκολη.

Οι απολύσεις θα επικεντρωθούν κυρίως σε τρεις βραχίονες του ομίλου, την Telefonica de Espana, την Telefonica Moviles Spain και την Telefonica Soluciones, που απασχολούν περίπου 16.500 από τους συνολικά 21.000 εργαζομένους που αριθμεί η εταιρεία στην Ισπανία.

Παγκοσμίως, ο ισπανικός όμιλος διαθέτει 103.000 εργαζομένους, όμως οι απολύσεις δεν θα επηρεάσουν καθόλου το διεθνές προσωπικό της.

Διαβάστε ακόμη

Καλάθι Χριστουγέννων: Ανακοινώθηκαν τα προϊόντα που θα περιλαμβάνει – Ποτέ αρχίζει η εφαρμογή του

Capital Economics: Γιατί θα συνεχίσει να μειώνεται το ελληνικό χρέος ως προς το ΑΕΠ (πίνακες)

Ζούκερμπεργκ: Για πρώτη φορά έπειτα από δύο χρόνια πούλησε μετοχές της Meta

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ