Με μήνυμά του, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, τόνισε πως οι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν σε ταξιδιώτες από πολλά έθνη της Νότιας Αφρικής θα επιβραδύνουν, αλλά δεν θα αποτρέψουν την είσοδο της μετάλλαξης Όμικρον. «Αργά ή γρήγορα, θα δούμε κρούσματα», είπε στην ομιλία του και πρόσθεσε: «Αυτή η παραλλαγή είναι λόγος ανησυχίας, όχι όμως αιτία πανικού».

Επανέλαβε την έκκλησή του να εμβολιαστούν οι Αμερικανοί, σαν «έναν τρόπο για να προστατευθούν» από τη λοίμωξη, ενώ τόνισε πως βρίσκεται σε επαφή με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας, ώστε να είναι προετοιμασμένες να κινηθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να εγκρίνουν πρόσθετα εμβόλια, που θα είναι προσαρμοσμένα στην «Όμικρον». Για τον ίδιο σκοπό, την παραγωγή προσαρμοσμένων εμβολίων, συνομιλεί και με τις κατασκευάστριες εταιρείες.

Τα τρέχοντα εμβόλια κατά της Covid πιστεύεται ότι παρέχουν τουλάχιστον κάποια προστασία από το μεταλλαγμένο στέλεχος και οι αναμνηστικές δόσεις «ενισχύουν σημαντικά αυτήν την προστασία», διαβεβαίωσε ο Μπάιντεν.

«Η καλύτερη προστασία έναντι αυτής της παραλλαγής ή οποιασδήποτε από τις παραλλαγές που κυκλοφορούν εκεί έξω είναι ο πλήρης ή ο ενισχυτικός εμβολιασμός» πρόσθεσε. Ακόμη, είπε ότι οι επιστήμονες δεν πιστεύουν ότι θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα για την καταπολέμηση της νέας παραλλαγής.

Διαβάστε ακόμη:

Σωματείο εργαζομένων της Tesla: Στη Γερμανία το κάνουν αλλιώς…

Η ΑΑΔΕ προειδοποιεί: Τα λάθη που στοιχίζουν 100-750 ευρώ στο επίδομα θέρμανσης

Φορολογικές υποχρεώσεις: Τι πρέπει να πληρωθεί έως την Τρίτη 30 Νοεμβρίου