Διεθνή

Μπάιντεν: Η Γερουσία να εγκρίνει γρήγορα το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης

  • newsroom


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

Ο Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε σήμερα (27/2/2021) την έγκριση που έδωσε η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στο σχέδιο ανάκαμψης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων και κάλεσε τη Γερουσία να εγκρίνει γρήγορα το νομοσχέδιο.

«Εάν ενεργήσουμε με αποφασιστικότητα, ταχύτητα και τόλμη, θα μπορέσουμε τελικά να νικήσουμε τον ιό, θα μπορέσουμε επιτέλους να επιτύχουμε την ανάκαμψη της οικονομίας μας», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Επειτα από πολύωρες συζητήσεις, το νομοσχέδιο εγκρίθηκε χθες τη νύχτα στη Βουλή με 219 ψήφους των Δημοκρατικών, έναντι 212 (δύο από τις οποίες ανήκαν σε Δημοκρατικούς). Οι Ρεπουμπλικανοί αντέδρασαν «στα πολύ δαπανηρά και όχι καλά στοχευμένα» μέτρα.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Γερουσία την επόμενη εβδομάδα.

Τι προβλέπει το σχέδιο Μπάιντεν

Η αύξηση του ελάχιστου ωρομισθίου έχει προκαλέσει την αντίδραση ορισμένων προοδευτικών και μετριοπαθών Δημοκρατικών. Με την ισχνή πλειοψηφία των Δημοκρατικών στη Γερουσία, το κόμμα χρειάζεται ενότητα για την έγκριση των νομοσχεδίων της κυβέρνησης των Δημοκρατικών.

Κατά την πολύ σύντομη παρέμβασή του, ο Τζο Μπάιντεν δεν αναφέρθηκε στις αντιρρήσεις αυτές: «Ελπίζω ότι θα υιοθετηθεί πολύ γρήγορα. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο», είπε.

Το σχέδιο Μπάιντεν προβλέπει τη διάθεση δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων για την επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών και την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ, αλλά επίσης 130 δισ. δολάρια ως συνδρομή για το άνοιγμα των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρά την πανδημία,.

Ακόμη, νέες επιταγές οικονομικής βοήθειας 1.400 δολαρίων προβλέπεται να σταλούν στους Αμερικανούς πολίτες, ανάλογα με το εισοδηματικό τους επίπεδο, ενώ η διάρκεια της καταβολής των επιδομάτων ανεργίας παρατείνεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Διαβάστε ακόμη

Επτά Χιώτες-Χιώτισσες στο Top 100 της Lloyd’s List

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Παράταση ως και τη Δευτέρα 1η Μαρτίου για την καταβολή τους

Berkshire Hathaway: Η εταιρεία του Μπάφετ ξόδεψε $24,7 δισ. για επαναγορά μετοχών της

Απόρρητο Απόρρητο