Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στον Λευκό Οίκο, μεταβαίνουν με την ίδια λιμουζίνα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ ενόψει της τελετής ορκωμοσίας.

Οι δύο τους δεν πήγαν μαζί πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ο Τραμπ ως γνωστόν δεν παραβρέθηκε την ορκωμοσία του Μπάιντεν, αλλά θα επιστρέψουν στην ίδια παράδοση που ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρείχε στον Τραμπ το 2017.

Είναι παράδοση ο απερχόμενος πρόεδρος να συνοδεύει τον εκλεγμένο πρόεδρο στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ για την τελετή ορκωμοσίας.

«Καλώς ήρθες στο σπίτι» είπε ο Μπάιντεν κατά την υποδοχή του Τραμπ

«Καλώς ήρθες στο σπίτι», είπε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στον διάδοχό του, τον εκλεγμένο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς τον υποδέχτηκε στη βόρεια πρόσοψη του Λευκού Οίκου τη Δευτέρα.

Η επιστροφή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο δεν ήταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για τον Μπάιντεν, ο οποίος κάποτε θεωρούσε τον εαυτό του ως το πρόσωπο που θα εμπόδιζε την επιστροφή του αντιπάλου του στην εξουσία.

Ωστόσο, σήμερα έβαλε στην άκρη τα συναισθήματά του, καθώς έσφιγγε το χέρι του Τραμπ, καλωσορίζοντάς τον για το παραδοσιακό τσάι και τον καφέ πριν από την ορκωμοσία.

Ερωτηθείς για το μήνυμά του για την ημέρα, ο Μπάιντεν είπε μόνο: «Χαρά».

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου που γνωρίζουν τον προγραμματισμό λένε ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία συζήτηση για το αν ο απερχόμενος πρόεδρος θα συμμετείχε στα διάφορα στάδια της τελετής, παρά το γεγονός ότι πριν από τέσσερα χρόνια, ο Τραμπ δεν ήταν… το ίδιο ευγενικός με τον Μπάιντεν.

Όπως είπε ένας αξιωματούχος, ήταν «πολύ σημαντικό γι’ αυτόν να τιμήσει τις παραδόσεις, να το κάνει σύμφωνα με το βιβλίο και όπως ορίζει η παράδοση».

Διαβάστε ακόμη

Αναδρομικά σε επικουρικές – δώρα: Πότε θα παρθεί η τελική απόφαση

Σκοτ Μπέσεντ: Ο άγνωστος παίκτης που αναλαμβάνει τα οικονομικά όπλα της Αμερικής – Πώς κέρδισε το MAGA και τη Wall Street

Τραπεζικές προμήθειες: Ποιες μειώνονται από σήμερα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα