Ως το ακριβότερο ακίνητο σε ολόκληρη την Αμερική, είχε χαρακτηριστεί πριν από μερικούς μήνες, μια υπερσύγχρονη έπαυλη στο Μπελ Αίρ, όταν εισήχθη για πρώτη φορά στην αγορά, για 87,8 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, στη δημοπρασία για την πώλησή της, η οποία ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, η υψηλότερη προσφορά ανήλθε λίγο κάτω από τα 45,8 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και διάσημο πλαστικό χειρουργό στις ΗΠΑ, Άλεξ Καντάβι.

«Φρικτό, φρικτό, φρικτό!», χαρακτήρισε ο Καντάβι, το αποτέλεσμα της δημοπρασίας. Υπενθυμίζεται πως πέρσι, μόλις δύο εβδομάδες, από την κυκλοφορία του σπιτιού στην αγορά, ο ιδιοκτήτης κατέθεσε αίτηση για προστασία του ακινήτου από πτώχευση.

Παρά τις αμέτρητες ανέσεις που διαθέτει η συγκεκριμένη υπερσύγχρονη έπαυλη, η δημοπρασία που οργανώθηκε για την πώλησή της, απέτυχε να καλύψει το αποθεματικό των 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Καντάβι ο οποίος χρωστάει εκατομμύρια δολάρια σε πιστωτές, ήλπιζε ότι ο πλειστηριασμός θα τον βοηθούσε να συγκεντρώσει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για να αποπληρώσει το χρέος του.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις δηλώσεις του στο CNBC, δεν ήταν ευχαριστημένος με το γεγονός ότι η δημοπρασία, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, συνέπεσε με μεγάλες πτώσεις στο χρηματιστήριο.

Στο μεταξύ, ο ιδιοκτήτης της έπαυλης υποστήριξε ακόμη, πως οι λανθασμένοι χειρισμοί της Concierge Auctions – η εταιρεία πίσω από τη δημοπρασία – ήταν ο λόγος για τον οποίο οι προσφορές για την αγορά του ακινήτου ήταν σαφώς χαμηλότερες συγκριτικά με την τιμή εκκίνησης. Αποκάλυψε μάλιστα, πως σοκαρίστηκε όταν είδε πως η Concierge Auctions με την έναρξη της δημοπρασίας, κατέβασε την τιμή πώλησης του ακινήτου κατά 10 εκατομμύρια δολάρια από την τιμή που είχαν συμφωνήσει.

Οι προσφορές άργησαν να έρθουν και την τελευταία ημέρα της δημοπρασίας έγινε αποδεκτή η υψηλότερη προσφορά η οποία ωστόσο, κυμαινόταν περίπου 4,2 εκατομμύρια δολάρια χαμηλότερα από το αποθεματικό. Η τελευταία προσφορά των 46,8 εκατομμυρίων δολαρίων πριν από το κλείσιμο της δημοπρασίας δεν εγκρίθηκε.

Συνήθως, ένας πωλητής δεν υποχρεούται να δεχτεί μια προσφορά κάτω από την τιμή αποθεματικού, αλλά η δημοπρασία του ακινήτου του Καντάβι, που βρίσκεται στην οδό 777 Sarbonne Road στο Λος Άντζελες είναι πιο σύνθετη καθώς αποτελεί μέρος της διαδικασίας πτώχευσης.

Σημειώνεται δε, πως η μείωση της τιμής σχεδόν κατά 50% δεν είναι ασυνήθιστη για ακίνητα υψηλής ποιότητας που βρίσκονται στην αγορά για μεγάλο χρονικό διάστημα προτού ξεκινήσει η δημοπρασία. Με βάση την ανασκόπηση του CNBC για τις πρόσφατες δημοπρασίες ακινήτων μεγάλης αξίας, οι τέσσερις κορυφαίες επαύλεις που πουλήθηκαν ποτέ σε δημοπρασία είδαν τις αρχικές τιμές τους να μειώνονται κατά 68% ή περισσότερο.

Διαβάστε ακόμα:

Ο «λογαριασμός» τoυ sell off μεγαλώνει – Στα 11 τρισ. δολάρια και τα χειρότερα (μάλλον) έπονται

Η Coca Cola επιστρέφει στον «θρόνο» της – Είναι (και πάλι) η πολυτιμότερη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο

e-ΕΦΚΑ: Ποιοι ασφαλισμένοι χάνουν την ασφαλιστική ικανότητα από την 1η Ιουνίου