Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική κατοικία στον πλανήτη. Το βέβαιο όμως είναι ότι εφόσον πουληθεί θα είναι μία από τις ακριβότερες.

Η έπαυλη The One είναι ένα ακίνητο 10.000 τετραγωνικών μέτρων στο Μπελ Ερ του Λος Άντζελες. Βρίσκεται στην πλαγιά ενός λόφου σε ένα οικόπεδο 38 στρεμμάτων ενώ το σπίτι προσφέρει θέα 360 μοιρών στον Ειρηνικό Ωκεανό, τα βουνά αλλά και το κέντρο της πόλης.

Καταχωρήθηκε προς πώληση στις 7 Ιανουαρίου στην τιμή των 295 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η ηλεκτρονική δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου μέσω της Concierge Auctions.

Το συγκεκριμένο ακίνητο είχε τον χαρακτηρισμό «το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο» με την αξία του να είχε εκτιμηθεί αρχικά από τον κατασκευαστή του στα 500 εκατομμύρια δολάρια. Χρειάστηκε πάνω από 10 χρόνια για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του, κάτι που έγινε μόλις πρόσφατα. Ο κατασκευαστής αντιμετώπισε μεγάλα οικονομικά προβλήματα και έτσι πλέον το The One έχει τιμή εκκίνησης πολύ χαμηλότερη από αυτή που προσδοκούσε ο κατασκευαστής. Ακόμα και έτσι όμως, αν πωληθεί προς 295 εκατομμύρια θα είναι η πλέον ακριβή αγοραπωλησία σπιτιού στις ΗΠΑ και η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ διαδικτυακά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο travel.gr