Διεθνή

Bitcoin: Η νέα ατάκα του Μασκ εκτόξευσε την τιμή του

  • newsroom


Τι είπε ο Mr Tesla μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε το Συμβούλιο Καινοτομίας για Κρυπτονομίσματα

Μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε το Συμβούλιο Καινοτομίας για Κρυπτονομίσματα (Crypto Council for Innovation), ο Ελον Μασκ είπε ότι έχει προσωπικά επενδύσει στο bitcoin, το Ethereum και το dogecoin, ενώ τόσο η Tesla όσο και η SpaceX (η διαστημική εταιρεία του) έχουν διαθέσιμα σε bitcoin.

Ο Μασκ αναφέρθηκε στις επενδύσεις του συζητώντας με την Cathie Wood, επικεφαλής της Ark Investment Management και τον Jack Dorsey, διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter και της Square.

Μετά τις δηλώσεις αυτές, η τιμή του bitcoin αυξήθηκε έως τα 32.820 δολάρια.

«Θα ήθελα να δω το bitcoin να πετυχαίνει. Αν η τιμή του μειώνεται, χάνω χρήματα. Θα μπορούσα να πιέσω αλλά όχι να τα παρατήσω», είπε ο Μασκ.

Πρόσθεσε ότι η Tesla κατά πάσα πιθανότητα θα ξαναδεχθεί το bitcoin για τις πωλήσεις της μόλις η εξόρυξή του επιβαρύνει λιγότερο τo περιβάλλον..

«Φαίνεται ότι το bitcoin μετακινείται περισσότερο προς τις ανανεώσιμες (πηγές ενέργειας. Θα ήθελα να κάνω λίγο μεγαλύτερο έλεγχο για να βεβαιώσω ότι το ποσοστό χρήσης ανανεώσιμης ενέργειας στο 50% ή παραπάνω», είπε, προσθέτοντας ότι η υδροηλεκτρική, η γεωθερμική και η πυρηνική ενέργεια θα μπορούσαν να είναι καλές πηγές ενέργειας για την εξόρυξη του bitcoin.

Η Wood είπε ότι οι εταιρείες πρέπει να εξετάσουν να εντάξουν το bitcoin στους ισολογισμούς τους, εν μέρει για την κάλυψή τους από τον αποπληθωρισμό. Σημείωσε ότι το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικών Λογιστικών Προτύπων (Financial Accounting Standards Board) πρέπει να επανεξετάσει το πώς ταξινομεί το bitcoin καθώς τα πιστωτικά ιδρύματα πρέπει να απομειώνουν την αξία των διαθεσίμων τους όταν μειώνονται οι τιμές.

Οσον αφορά την Tesla, ο Μασκ σημείωσε ότι οι τραπεζικές καταθέσεις της στην Ευρώπη έχουν αρνητικά επιτόκια. «Αυτό με τρελαίνει», είπε.

Διαβάστε ακόμη: 

Ευάλωτα νοικοκυριά: Άνοιξε η πλατφόρμα – Διαγραφή για όλες τις οφειλές και 2η ευκαιρία 

«Μάχη» για τη μεζονέτα της Κ. Ζηρίδη στην Κηφισιά 

Αυτές είναι οι φθηνότερες περιοχές στο Λονδίνο για αγορά και ενοικίαση κατοικίας (Γραφήματα)