Δύο «βαριά ονόματα» ήταν ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της ηλεκτρονικών πλειστηριασμών της 21ης Ιουλίου. Η Κατερίνα Ζηρίδη και η Αλεξάνδρα Τερζή-Χανδρή. Τέτοιες μέρες πριν έναν χρόνο ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αναγνωρισμένα ιδιωτικά σχολεία της χώρας, έβαζε «λουκέτο».

Ήταν τα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» στα Σπάτα, τα οποία, λόγω οικονομικών προβλημάτων, αδυνατούσαν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Έτσι, τα χρέη οδήγησαν στους «τίτλους τέλους» μια ιστορική διαδρομή 87 ετών.

Παράλληλα, με την περιπέτεια της επιχείρησης εξελίχθηκε και η προσωπική περιπέτεια της Κατερίνας Ζηρίδη που από τον Φεβρουάριο του 2020 είδε να ανεβαίνει στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών η ιδιόκτητη κατοικία της στην Kηφισιά. Πρόκειται για μια διώροφη μεζονέτα 412 τ.μ. χτισμένη σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 1,7 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με την έκθεση του δικαστικού επιμελητή, το ακίνητο αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα:

  • Στο υπόγειο, όπου βρίσκεται το playroom και οι αποθήκες,
  • στο ισόγειο, όπου βρίσκεται το προ χολ με το βεστιάριο, το χολ, το λίβινγκ ρουμ, ένα σαλόνι, μία τραπεζαρία, η κουζίνα, το δωμάτιο πρωινού, το δωμάτιο υπηρεσίας με ένα λουτρό, το κελάρι και το πλυσταριό και
  • στον πρώτο όροφο, που περιλαμβάνει τέσσερα υπνοδωμάτια με τρία μπάνια, βεστιάριο και ένα ακόμα δωμάτιο.

Το ακίνητο της Κατερίνας Ζηρίδη βαρύνεται με προσημειώσεις, υποθήκες και κατασχέσεις από την Εφορία, το ΙΚΑ και τις τράπεζες για ποσά άνω των 10 εκατ. ευρώ.

Μετά από δύο αναβολές, το ακίνητο βγήκε ξανά στο σφυρί στις 21 Ιουλίου, με τιμή πρώτης προσφοράς στις 590.000 ευρώ και με επισπεύδουσα την Cepal Hellas, ενώ, όπως προκύπτει από το τελικό τίμημα και τη διάρκεια του πλειστηριασμού, δόθηκε σκληρή μάχη.

Συγκεκριμένα ο πλειστηριασμός άνοιξε στις 10 το πρωί της 21ής Ιουλίου και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, με τα «χτυπήματα» να πέφτουν βροχή. Το αποτέλεσμα ήταν το ακίνητο να κατακυρωθεί στο ποσό των 952.602 ευρώ.

Το διαμέρισμα της Αλεξάνδρας Χανδρή

Οι πλειστηριασμοί άγγιξαν όμως και την άλλοτε «σιδηρά κυρία» της Ιπποτούρ και των ναυτιλιακών business Αλεξάνδρα Τερζή-Χανδρή. Η σύζυγος του Ιωάννη Χανδρή είδε την Τετάρτη, να βγαίνει στο σφυρί ένα διαμέρισμα ιδιοκτησίας της στην Καλλιθέα.

Το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση ήταν 50.000 δολάρια, το οποίο αποτελεί μέρος της συνολικής επιταχθείσης απαίτησης της επισπεύδουσας που ήταν η Intrum. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα τετάρτου και πέμπτου ορόφου σε πολυκατοικία επί της οδού Εσπερίδων στην Καλλιθέα.

Το διαμέρισμα αποτελείται στον μεν τέταρτο όροφο από είσοδο, χολ, κουζίνα, λίβινγκ ρουμ, τραπεζαρία, W.C. και εσωτερική σκάλα ανόδου προς τον πέμπτο όροφο, όπου περιλαμβάνει χολ, δύο υπνοδωμάτια και λουτρό.

Στον πλειστηριασμό της 21ής Ιουλίου, το ακίνητο βγήκε με τιμή πρώτης προσφοράς στις 109.100 ευρώ και κατακυρώθηκε μόλις 1 ευρώ παραπάνω, στις 109.101 ευρώ. Το διαμέρισμα αποκτήθηκε από την Αλεξάνδρα Τερζή-Χανδρή μέσω αγοραπωλησίας στις 2 Δεκεμβρίου 1980, ενώ φέρει τα εξής βάρη:

  • Προσημείωση, για 84.000 ευρώ υπέρ της Μαρφίν Εγνατία Τράπεζα, εγγραφείσα στις 14/05/2010,
  • Προσημείωση, για 150.000 ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς, εγγραφείσα στις 20/09/2019
  • Συντηρητική Κατάσχεση, για 100.000 ευρώ υπέρ της BNP Paribas Swiss S.A. εγγραφείσα στις 09/08/2019
  • Αναγκαστική κατάσχεση για 50.000 δολάρια ΗΠΑ υπέρ της PIRAEUS SNF DESIGNATED ACTIVITY COMPANY, επ΄ ονόματι και για λογαριασμό της οποίας ενεργεί η Intrum Hellas.

Διαβάστε ακόμη:

«Στο ζύγι» εμβολιασμοί, ανάπτυξη και νέα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση

Πλειστηριασμοί: Στα αζήτητα η «συστάδα» με τις 14 βίλες στη Μύκονο

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αυτές είναι οι κυρώσεις για όσους δεν κάνουν το εμβόλιο