Η διαστημική εταιρεία του Τζεφ Μπέζος, Blue Origin, πρόκειται να μεταφέρει τους πρώτους τουρίστες στο διάστημα μέχρι τον Απρίλιο. Ο πύραυλος της εταιρείας, New Shepard, ολοκλήρωσε πριν λίγες μέρες με επιτυχία την δέκατη τέταρτη δοκιμαστική του πτήση.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNBC, η πτήση αυτή ήταν η μία από τις δύο προγραμματισμένες πτήσεις της τελικής φάσης του εγχειρήματος της Blue Origin για την έναρξη των ταξιδιών στο διάστημα. Ο πύραυλός αυτός έχει δημιουργηθεί για να εκτελεί διάφορες υποτροχιακές επιστημονικές αποστολές για λογαριασμό της NASA, καθώς επίσης επανδρωμένες πτήσεις διαστημικών τουριστών.

Η διαστημική εταιρεία που έχει έδρα το Κεντ της Ουάσινγκτον, ιδρύθηκε πριν από δύο δεκαετίες, συγκεκριμένα το 2000 και σήμερα απασχολεί περισσότερους από 3.500 υπαλλήλους. Μέχρι σήμερα, έχει κατασκευάσει τέσσερις ενισχυτές New Shepard. Πρόκειται για ένα πλήρως αυτόνομο σύστημα, χωρίς πιλότους.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της εταιρείας, Τζεφ Μπέζος, χρηματοδοτεί προσωπικά την ανάπτυξη της Blue Origin με χρήματα τα οποία προέρχονται από τις πωλήσεις μετοχών της Amazon. Στο παρελθόν, ο ίδιος έχει δηλώσει πως κάθε χρόνο συγκέντρωνε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια για τη χρηματοδότηση της διαστημικής του εταιρείας. Πρόσφατα, ωστόσο ο Μπέζος αύξησε το ποσό αυτό και πλέον η χρηματοδότησε ανέρχεται σε περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: 

E-shop: Οι πωλήσεις στο δεύτερο lockdown αυξήθηκαν κατά 130% σε ένδυση, φαρμακευτικά και αθλητικά

Πρωταπριλιά… η νέα προθεσμία για την Εγνατία Οδό

Ελλάκτωρ: Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να μπλοκάρει τη ΓΣ κατέθεσε η Invesco