Να μπλοκάρει την γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ, ένα 24ωρο πριν την διεξαγωγή της επιχειρεί η πλευρά της Invesco των εφοπλιστών Μπάκου-Καϋμενάκη,  καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ζητά κατά πληροφορίες, να μην ληφθούν αποφάσεις για την εταιρεία πριν διενεργηθεί ο έλεγχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Την ώρα που στην αγορά περίμεναν τους δύο εφοπλιστές να προχωρούν στην εξάσκηση του δικαιώματος για την αγορά του 12% των μετοχών της Ελλάκτωρ ως συνέχεια της συμφωνίας με την οικογένεια Καλλιτσάντση,  η Invesco εμφανίζει άλλο σχεδιασμό που μένει να αποδειχτεί ποια τύχη μπορεί να έχει.

Σχολιάζοντας την κίνηση της Ιnvesco, κύκλοι της Reggeborgh Invest τόνιζαν ότι αποτελεί αποδοχή ήττας, χωρίς να αναλαμβάνουν τα προβλήματα που δημιουργεί στην εταιρεία και επισήμαναν ότι η Ελλάκτωρ θα προχωρήσει χωρίς αυτούς που μέχρι σήμερα της δημιουργούσαν προβλήματα, για να μπορέσει να γυρίσει σελίδα.

Το επιχείρημα των εφοπλιστών που απηχεί και τις απόψεις της διοίκησης είναι ότι αν δεν επιλυθούν τα θέματα ανταγωνισμού, η εταιρεία, με το προτεινόμενο ΔΣ από τους Ολλανδούς, κινδυνεύει να μπει στο στόχαστρο των ανταγωνιστών της.

Έτσι, όπως ισχυρίζονται, υπάρχει ο κίνδυνος να προσφεύγουν εναντίον της σε διαγωνισμούς, από τη στιγμή που η επενδυτική εταιρεία ελέγχει και το 30,2% των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Τα ασφαλιστικά μέτρα αναμένεται να εκδικαστούν αύριο το πρωί και συγκεκριμένα στις 9 το πρωί στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπως τονίζει με ανακοίνωσή της η Ελλάκτωρ. Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Σε συνέχεια δημοσιευμάτων, η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. γνωστοποιεί ότι νωρίτερα σήμερα η εταιρεία INVESCO FINANCE S.A., μέτοχος 5,0002% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας, κατέθεσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με αυτοτελές αίτημα προσωρινής διαταγής κατά της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. ζητώντας την αναβολή της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η οποία έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα την Τετάρτη 27.1.2021.

Η συζήτηση για το αίτημα προσωρινής διαταγής έχει οριστεί για την Τετάρτη 27.1.2021 και ώρα 9:00 στο Πρωτοδικείο Αθηνών».

 

Διαβάστε ακόμη:

Γ. Χατζηγεωργίου: Το Skroutz απέκτησε τη δική του εταιρεία courier

Πώς ο Άδωνις τρελαίνει τον Πιερρακάκη, ο Άραβας της Forthnet και το νέο επεισόδιο στην Creta Farm

Επιστρεπτέα 5: Τετάρτη οι πρώτες πληρωμές – Από €1.000 έως και €100.000 τα ποσά των δικαιούχων