Βάσει νέας έρευνας της Goldman Sachs, η οικονομία της Ευρωζώνης θα καταγράψει μεγαλύτερη ανάπτυξη από αυτή των ΗΠΑ το 2022, με 4,4% έναντι του 3,5%, αντίστοιχα.

Ακόμα και τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας υπολογίζουν πως η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα ξεπεράσει αυτή της Ευρωζώνης μόλις κατά 0,1%, ενώ η ανάλυση του ΔΝΤ δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα.

Aν και δεν είναι ξεκάθαρο ποια από τις δύο τεράστιες οικονομίες θα βγει νικητής, υπάρχουν ήδη ενδείξεις για τη δυναμική της οικονομικής ανάπτυξης της Ευρωζώνης.

Οι συνολικές, παγκόσμιες συναλλαγές σε ευρώ πλησιάζουν όλο και περισσότερο τις αντίστοιχες σε δολάρια ΗΠΑ, σύμφωνα με δεδομένα της Swift. Αυτό οφείλεται εν μέρει στα προγράμματα στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η ανασφάλεια και οι ανησυχίες για την εύρωστη ανάπτυξη παρά το πρόγραμμα «Build Back Better» του Προέδρου Μπάιντεν, κυριαρχούν.

Η διαφορά αυτή μεταξύ των δύο νομισμάτων κυμάνθηκε μόλις στο 3% τον περασμένο Νοέμβριο, με το ευρώ να συνεχίζει να «κλείνει» την ψαλίδα του μέχρι πρότινος αδιαμφισβήτητα κυρίαρχου αμερικανικού δολαρίου. 

Πηγή: statista.com

Διαβάστε ακόμη

Καραμανλής: Η αποζημίωση για την Αττική Οδό θα δοθεί άμεσα – Σε 25 μέρες το πόρισμα για επιπλέον κυρώσεις

Ασύλληπτος πλούτος: Αυτές είναι οι σύζυγοι των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο

Θα αλλάξει πολιτική η ΕΚΤ λόγω πληθωρισμού; – Τι απαντά το νεότερο μέλος της Κεντρικής Τράπεζας της Ευρώπης