Διεθνή

Μπόρις Τζόνσον: Την Τρίτη η ψηφιακή σύνοδος G7 για το Αφγανιστάν

  • newsroom


Σε προηγούμενη συνεδρίαση σε επίπεδο ΥΠΕΞ της G7, οι υπουργοί κάλεσαν τους Ταλιμπάν να εγγυηθούν την ασφάλεια των ξένων και των Αφγανών

Tην προσεχή Τρίτη θα διεξαχθεί η ψηφιακή Σύνοδος των ηγετών της G7 σχετικά με την κατάσταση στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα (22.08.2021) ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Η Βρετανία αυτήν την περίοδο ασκεί την προεδρία της Ομάδας των Επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη (Γερμανία, Καναδάς, ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία και Βρετανία).

«Θα καλέσω την Τρίτη τους ηγέτες της G7 για επείγουσες συνομιλίες σχετικά με την κατάσταση στο Αφγανιστάν. Είναι κρίσιμο η διεθνής κοινότητα να εργαστεί από κοινού για να διασφαλίσει ασφαλείς απομακρύνσεις πολιτών, να αποτρέψει μια ανθρωπιστική κρίση και να βοηθήσει τους πολίτες του Αφγανιστάν να προστατεύσουν τις προόδους (που επιτεύχθηκαν) τα 20 τελευταία χρόνια», έγραψε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης στο Twitter.

Μια συνεδρίαση σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών της G7 διεξήχθη την προηγούμενη Πέμπτη. Μετά το τέλος της, οι υπουργοί κάλεσαν τους Ταλιμπάν να εγγυηθούν την ασφάλεια των ξένων και των Αφγανών που θέλουν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί οι κολοσσοί της κρουαζιέρας επιλέγουν Ελλάδα

Στο σφυρί το πρώτο ξενοδοχείο της Αθήνας (pics)

4+1 ρυθμίσεις για τα χρέη στην Εφορία