Την εκτίμησή του ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει στην πρώτη μείωση των επιτοκίων το καλοκαίρι, παρά τις αυξημένες τιμές του πληθωρισμού, επανέλαβε ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Ράφαελ Μπόστιτς.

Κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τραπεζίτες στην Ατλάντα, ο Ράφαελ Μπόστιτς ανέφερε ότι ενώ είναι πολύ νωρίς για να κηρύξει κανείς τη νίκη ενάντια στον πληθωρισμό, ο ίδιος αναμένει ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια το καλοκαίρι.

«Οι μετρήσεις του πληθωρισμού βρίσκονται υψηλότερα από ό,τι ήλπιζε ο κόσμος. Αλλά αν παρατηρήσετε τα στοιχεία, φαίνεται ότι εξακολουθούν να πέφτουν. Αυτό είναι κάτι σημαντικό που πρέπει να έχουμε κατά νου», δήλωσε ο ίδιος, σύμφωνα με το CNBC.

Οι δηλώσεις του Ράφαελ Μπόστιτς έγιναν λίγο μετά την ανακοίνωση των νέων στοιχείων για τον πληθωρισμό από το υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία ο δείκτης PCE, τον οποίο παρακολουθεί στενά η Fed για τη μέτρηση του πληθωρισμού, παρουσίασε επιβράδυνση 2,8% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο και 0,4% σε σχέση με τον Δεκέμβριο, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Διαβάστε ακόμη

HelleniQ Energy: Ισχυρή κερδοφορία το 2023 και συνολικό μέρισμα €0,90 ανά μετοχή

GRANOLAS: Οι «Υπέροχες 11» της Ευρώπης (tweet)

Ομόλογα: Ανοδος στις αποδόσεις παρά την υποχώρηση του πληθωρισμού

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ