Διεθνή

CNBC: Ύποπτες κινήσεις πριν ανακοινωθεί η εξαγορά της GreenSky από τη Goldman Sachs

  • newsroom


Πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές επί δικαιωμάτων προαίρεσης που αμέσως εκτοξεύτηκαν σε αξία, γεγονός που μαρτυρά ότι υπήρχε γνώση της συμφωνίας εκ των προτέρων

Ύποπτες συναλλαγές διαπιστώθηκαν μία μέρα πριν την ανακοίνωση για την εξαγορά της GreenSky από τη Goldman Sachs έναντι 2,2 δισ. δολαρίων.

Όπως αναφέρει το CNBC, πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές επί δικαιωμάτων προαίρεσης που αμέσως εκτοξεύτηκαν σε αξία, γεγονός που μαρτυρά ότι υπήρχε γνώση της συμφωνίας εκ των προτέρων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου, στις 14 Σεπτεμβρίου κάποιος trader προχώρησε στην αγορά 8.000 δικαιωμάτων προαίρεσης, τα οποία θα απέδιδαν μόνο στην περίπτωση που η τιμή της GreenSky ξεπερνούσε τα 10 δολάρια.

Μετά την είδηση για την εξαγορά από τη Goldman Sachs, η αξία των συμβολαίων ανέβηκε στα ύψη, ενώ κάθε ένα από αυτά επέτρεπε την αγορά 100 μετοχών της GreenSky.

Σύμφωνα με το CNBC, ο trader είχε κέρδος 3.900% σε μόλις μία μέρα, δηλαδή μία τοποθέτηση 40.000 δολαρίων θα απέφερε περίπου 1,6 εκατ. δολάρια.

«Κανείς δεν είναι τόσο τυχερός»

Οι συναλλαγές της συγκεκριμένης μέρας δεν ήταν οι μοναδικές ασυνήθιστες κινήσεις που προηγήθηκαν της συμφωνίας της Goldman Sachs.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η δραστηριότητα για αγορά δικαιωμάτων προαίρεσης της GreenSky έπαψε να είναι υποτονική και ενισχύθηκε κατακόρυφα, γεγονός που δείχνει ότι πολλοί trafer θα μπορούσαν να γνωρίζουν για τη συμφωνία.

Συγκεκριμένα, ο όγκος συναλλαγών αυξήθηκε από τις 153 κλήσεις στις 7 Σεπτεμβρίου 2021 σε 7.175 κλήσεις σε μόλις δύο μέρες, ενώ μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου (δύο μέρες πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας) είχαν εκτοξευθεί στις 12.755 κλήσεις.

Σύμφωνα με τον Jon Najarian, βετεράνο trader και συνεργάτη του CNBC, τα συμβόλαια πωλήθηκαν κυρίως με κέρδος στις 15 Σεπτεμβρίου.

«Όταν βλέπουμε τέτοια ασυνήθη δραστηριότητα, σκεφτόμαστε ότι κάποιος ήξερε από σήμερα τι θα συμβεί την επόμενη μέρα», είπε ο ίδιος. «Κανείς δεν είναι τόσο τυχερός. Όποιος έκανε αυτές τις αγορές πιθανόν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές».

Διαβάστε ακόμη

Πώς μπορεί να μεταβάλει τα στοιχεία της μια επιχείρηση στη νέα πλατφόρμα myAADE

Στα «κάγκελα» οι διανομείς μετά την αλλαγή στις συμβάσεις που ζητεί η e-food – Τι απαντά η εταιρεία

ΗΠΑ: Ιστορικό μποτιλιάρισμα με 65 πλοία στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας