Διεθνή

Δισεκατομμυριούχος επενδυτής: Δεν θα αγοράσω ποτέ bitcoin – Πρέπει να απαγορευτεί

  • newsroom


Ο «Γουόρεν Μπάφετ της Ασίας» δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται ποτέ να πέσει στην παγίδα των κρυπτονομισμάτων αγοράζοντας bitcoin και ζητά από τις ρυθμιστικές αρχές την άμεση απαγόρευσή τους

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής από την Ινδία, Ρακές Τζουντζουνγουάλα που συχνά χαρακτηρίζεται και ως «Γουόρεν Μπάφετ της Ασίας», υποστηρίζει σε συνέντευξή του πως πρέπει να απαγορευτεί η κυκλοφορία κρυπτονομίσματων όπως το bitcoin. Ο επενδυτής εμφανίζεται κατηγορηματικός και δηλώνει πως δεν πρόκειται ποτέ να πέσει στην παγίδα των κρυπτονομισμάτων αγοράζοντας bitcoin.

Με την έμπρακτη υποστήριξη μεγάλων παικτών του χώρου όπως η Tesla αλλά και η τράπεζα Mellon της Νέας Υόρκης το bitcoin κατάφερε φέτος να σημειώσει άνοδο της τάξεως του 90%.

Αν και οι ρυθμιστικές αρχές της Ινδίας δεν έχουν ακόμη αποφασίσει ποιο ακριβώς θα είναι το μέλλον του bitcoin στη χώρα, ωστόσο, φημολογείται έντονα πως η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε απαγόρευση όλων των κρυπτονομισμάτων και ως απάντηση θα παρουσιάσει το δικό της επίσημο ψηφιακό νόμισμα.

«Πιστεύω ακράδαντα πως οι ρυθμιστικές αρχές οφείλουν να απαγορεύσουν το bitcoin» δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος και συνεργάτης της εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Rare Enterprises.

Ο Τζουντζουνγουάλα δήλωσε ακόμη πως παραμένει αισιόδοξος όσον αφορά στην πορεία της Ινδίας εκφράζοντας μάλιστα την πεποίθησή του πως η χώρα θα σημειώσει ραγδαία ανάκαμψη στο άμεσο μέλλον. «Η Ινδία βρίσκεται στην τελευταία φάση της πανδημίας και εκτιμώ πως θα σημειώσει ανάκαμψη 10% – 11% τον επόμενο χρόνο.» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως μεταδίδει το CNCB, τις προηγούμενες μέρες η κυβέρνηση της Ινδίας προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις ενώ συγχρόνως ανακοίνωσε τα επόμενα βήματά της για ενίσχυση επενδύσεων και εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στον χρηματοπιστωτικό τομέα για την υποστήριξη της οικονομίας. Σύμφωνα μάλιστα με την υπουργό οικονομικών, η χώρα θα χρειαστεί να δανειστεί 800 δισεκατομμύρια ρουπίες περίπου δηλαδή 10,96 δισεκατομμύρια δολάρια τους επόμενους δύο μήνες από την αγορά ομολόγων.

Διαβάστε ακόμη:

«Γέφυρα ΙΙ»: Τον Απρίλιο οι αιτήσεις – Αρχές Μαΐου η κρατική επιδότηση

Folli Follie: Νέα δοκιμασία για το σχέδιο εξυγίανσης – Τι ζητά η διοίκηση από τους μετόχους

Μιχαλόπουλος (Microsoft): Είμαστε στα τελευταία στάδια αξιολόγησης των χώρων για τα data centers