Διεθνή

Disney: Πλήγμα ύψους 1 δισ. δολαρίων στα έσοδα

  • newsroom


Κατώτερα των προσδοκιών τα μεγέθη τριμήνου - Οι συνδρομητές στην πλατφόρμα Disney+ αυξήθηκαν κατά 7,9 εκατομμύρια έναντι του προηγούμενου τριμήνου

Οικονομικά μεγέθη τριμήνου κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήση η Disney, με την αύξηση των συνδρομητών ωστόσο να “αποζημιώνει” την αγορά και να χαρίζει κέρδη άνω του 3% στη μετοχή στις μετασυνεδριακές συναλλαγές.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 470 εκατ. δολαρίων ή 26 σεντς ανά μετοχή, με πωλήσεις ύψους 19,25 δισ. δολαρίων, έναντι 16,26 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα έσοδα της εταιρείας υπέστησαν πλήγμα ύψους 1 δισ. δολαρίων, καθώς η εταιρεία κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο για την ακύρωση ενός συμβολαίου με συνεργάτη της μετά την απόφασή της να μεταδώσει το περιεχόμενο στη δική της πλατφόρμα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις της να διαμορφωθούν σε χαμηλότερο επίπεδο από αυτό που περίμεναν οι αναλυτές.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στο 1,08 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 32 σεντς το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ωστόσο ήταν κατώτερα των προσδοκιών, καθώς οι αναλυτές ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 1,19 δολαρίων ανά μετοχή με έσοδα 20,05 δισ. δολαρίων.

Οι συνδρομητές στην πλατφόρμα Disney+ αυξήθηκαν κατά 7,9 εκατομμύρια έναντι του προηγούμενου τριμήνου, φτάνοντας τα 137,7 εκατομμύρια άτομα, η δε συνολική συνδρομητική της βάση, που περιλαμβάνει επίσης τις πλατφόρμες ESPN+ και Hulu ξεπέρασε τα 205 εκατομμύρια άτομα.

Οι αναλυτές ανέμεναν λίγο μικρότερη αύξηση του αριθμού των συνδρομητών, στα 135,07 εκατομμύρια άτομα για την πλατφόρμα Disney+ και συνολικά στα 204,4 εκατομμύρια άτομα για όλες τις πλατφόρμες περιεχομένου της εταιρείας.

Στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Τετάρτης, η μετοχή της Disney σημείωνε άνοδο της τάξης του 3% στα 108,44 δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα

Ο εφιάλτης του πληθωρισμού επιστρέφει στη Wall Street: Βουτιά 3,18% έκανε ο Nasdaq – Ισχυρές πιέσεις σε Dow Jones και S&P 500

Πλειστηριασμοί: Άλλαξαν χέρια το King Lodge και το Larissis Station (pics)

Η μεγάλη «βουτιά» των crypto – Γιατί πανικοβάλλονται οι επενδυτές (πίνακας + pic)