Η Walt Disney και ο ινδικός όμιλος Reliance ανακοίνωσαν ότι προχωρούν στη συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους στο streaming στην Ινδία, σε μια κοινοπραξία που αποτιμάται περίπου στα 8,5 δισ. δολάρια.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο αμερικανικός κολοσσός, οι εταιρείες θα συνδυάσουν αντίστοιχα τις μονάδες τους «Star India» και «Viacom18» στη νεοσύστατη κοινοπραξία «Star India», η οποία θα έχει περισσότερους από 750 εκατ. θεατές στην τεράστια αγορά της Ινδίας.

Σύμφωνα με το CNBC, η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί είτε το τελευταίο τρίμηνο του έτους, είτε κατά το α’ τρίμηνο 2025, ενώ η κοινοπραξία θα έχει και τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη διανομή ταινιών της Disney στην Ινδία.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, την κοινοπραξία θα ελέγχει η Reliance -με επικεφαλής τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ασίας, Μουκές Αμπάνι– η οποία θα επενδύσει 1,4 δισ. δολάρια για την ανάπτυξή της. Η Reliance θα κατέχει ποσοστό 16,34%, η Viacom18 του Μουκές Αμπάνι 46,82% και η Disney 36,84%.

Πρόεδρος της κοινοπραξίας θα είναι η σύζυγος του Μουκές Αμπάνι, Νίτα, ενώ αντιπρόεδρος θα είναι ο Ουντάι Σανκάρ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Viacom18. «Η Ινδία είναι η πολυπληθέστερη αγορά του κόσμου και είμαστε ενθουσιασμένοι με τις ευκαιρίες που θα προσφέρει αυτή η κοινοπραξία για τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για την εταιρεία», δήλωσε ο Bob Iger, διευθύνων σύμβουλος της Walt Disney.

Όπως επισημαίνει το CNBC, οι εταιρείες ψυχαγωγίας προσπαθούν να εισέλθουν στην πολύτιμη αγορά της Ινδίας, με την Disney να επιδιώκει να διατηρήσει την παρουσία της στη χώρα, παρά τις απώλειες συνδρομητών που παρουσίασε κατά το προηγούμενο έτος, αλλά και την πρωτοβουλία για μείωση κόστους κατά 5,5 δισ. δολάρια, που συνεπάγεται με περικοπές 7.000 εργαζομένων.

Διαβάστε ακόμη

Morgan Stanley: Γιατί «βλέπει» μεγάλα περιθώρια ανόδου στις ευρωπαϊκές μετοχές (γραφήματα)

Γιατί οι νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί ευνοούν τις μεγαλύτερες ταχύτητες στα πλοία (γράφημα)

Google: Aγωγή €2,1 δισ. από τον Axel Springer και άλλους 31 ευρωπαϊκούς ομίλους ΜΜΕ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ