Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley ανανεώνει τις επιλογές της από τις ευρωπαϊκές μετοχές, μετατοπίζοντας επιλεκτικά το ενδιαφέρον της σε πιο κυκλικούς κλάδους της οικονομίας. «Αναβαθμίζουμε τους κλάδους ημιαγωγών, ταξιδιών και αναψυχής και επιχειρηματικών υπηρεσιών σε οverweight.

Παραμένουμε overweight σε κλάδους όπως το software, οι τηλεπικοινωνίες, οι τράπεζες και οι φαρμακευτικές ενώ υποβαθμίζουμε την κατηγορία καταναλωτικών και προσωπικών ειδών σε underweight. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αυξάνουμε την τιμή στόχο για τις ευρωπαϊκές μετοχές, με +12% άνοδο έως το τέλος του έτους και +17% λαμβάνοντας υπόψη τη μερισματική απόδοση», εξηγεί η Morgan Stanley.

«Στις αρχές του έτους, ξεκινήσαμε τη στρατηγική μας για τις ευρωπαϊκές μετοχές με ανοδική άποψη και νέα προσέγγιση στην επιλογή τομέων. Το bottom-up μοντέλο μας συνδυάζει βιώσιμους παράγοντες, την διάχυση της τεχνητής νοημοσύνης και το θέμα των συγχωνεύσεων και εξαγορών, καθώς συνεχίζουν να ανακάμπτουν από τα χαμηλά επίπεδα του κύκλου. Γενικότερα, αυξάνουμε το στόχο μας για το τέλος του έτους για τον MSCI Europe στις 2.230 μονάδες με +17% συνολική απόδοση», εκτιμά η τράπεζα.

Ο αναλυτής Lee Simpson αυξάνει το στόχο τιμής της εταιρείας ASML στα €1.000 (+16% περιθώριο ανόδου) και συνεχίζει να θεωρεί τον κλάδο της ΑΙ ως ελκυστικό. Πιστεύει ότι η υποκείμενη δυναμική είναι βιώσιμη, καθώς η ραγδαία αύξηση της δραστηριότητας της τεχνητής νοημοσύνης και η αυξανόμενη πολυπλοκότητα του σχεδιασμού οδηγούν όχι μόνο σε περισσότερη δημιουργία παραγωγικής ικανότητας, αλλά και σε μια κίνηση προς την προμήθεια προηγμένου εξοπλισμού. Αυτό ωφελεί τους ευρωπαίους παίκτες, ιδίως τις κορυφαίες επιλογές ASML και BESI. Οι κλάδοι των ημιαγωγών αυξάνονται επίσης σε μοντέλο της τράπεζας, λόγω της σημαντικής βελτίωσης της δυναμικής και της καλύτερης ψυχολογίας και του κλίματος της αγοράς.

Η βελτίωση της σύστασης του κλάδου ταξιδίων και αναψυχής οφείλεται κυρίως στις εταιρείες Delivery Hero (OW), Amadeus (OW) και Flutter (OW). Στις επιχειρηματικές υπηρεσίες, η Wolters Kluwer (OW), η Intertek (EW), η RELX (OW) και η Experian (OW) ηγούνται των βελτιωμένων αξιολογήσεων. Ο κλάδος έχει υψηλή σχετική έκθεση στη διάδοση της τεχνητής νοημοσύνης και στις συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Η υποβάθμιση του τομέα καταναλωτικών και προσωπικών προϊόντων σε σύσταση underweight από τη Sarah Simon προέρχεται από την υποβάθμιση της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής μετοχής Unilever σε underweight. Η χαμηλή αξιολόγηση οφείλεται στις φτωχές αναθεωρήσεις των ταμειακών ροών και κερδών, στην αδύναμη δυναμική (ιδίως για την Unilever), το μειωμένο κλίμα αναβάθμισης των κερδών και τη σχετικά χαμηλή έκθεση στην τεχνητή νοημοσύνη και τις συγχωνεύσεις και εξαγορές, καθώς και τις υψηλές αποτιμήσεις. Ωστόσο, εντός του κλάδου των προσωπικών προϊόντων, η ομάδα είναι εποικοδομητική για την ομορφιά (L’Oréal) και την υγεία των καταναλωτών (Haleon)», καταλήγει η Morgan Stanley.

Διαβάστε ακόμη

Οι 60 μέρες που θα κρίνουν υπερπλεόνασμα και παροχές πριν από το Πάσχα

Γιατί οι νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί ευνοούν τις μεγαλύτερες ταχύτητες στα πλοία (γράφημα)

Διαδίκτυο: Ερχεται το gigabit voucher για υπερ-γρήγορες ταχύτητες – Πότε θα τρέξει η δράση

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ