Διεθνή

Ελάχιστος εταιρικός φόρος: Ευρεία στήριξη από τις χώρες της G20

  • newsroom


Ποιες χώρες εξέφρασαν την ανοικτή στήριξή τους

Ευρεία στήριξη στα αποτελέσματα της συνόδου των υπουργών Οικονομικών με αντικείμενο τον ελάχιστο εταιρικό φόρο εκφράστηκε στις μέχρι τώρα εργασίες της G20 με θέμα την οικονομία και την παγκόσμια υγεία, σύμφωνα με πληροφορίες των ιταλικών μέσων ενημέρωσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Η τελευταία και καθοριστική συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της «Ομάδας των 20» διεξήχθη στις 13 Οκτωβρίου στην Ουάσιγκτον.

Σήμερα, την ανοικτή στήριξή τους εξέφρασαν μεταξύ των άλλων οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Γαλλία και η Νότια Κορέα.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι «η διεθνής κοινότητα, χάρη στη συμφωνία για την κατώτατη διεθνή φορολόγηση, θα στηρίξει τους ανθρώπους, φροντίζοντας ώστε οι επιχειρήσεις να συμβάλουν με το ποσοστό που τους αναλογεί».

Παράλληλα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, πολλές χώρες εξέφρασαν τη στήριξή τους στην πρωτοβουλία της ιταλικής προεδρίας της G20 με στόχο τη δημιουργία επιχειρησιακής δύναμης για την υγεία και την οικονομία, η οποία θα ευνοήσει μια στενότερη συνεργασία των δύο αυτών τομέων.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια των εργασιών ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, αναφέρθηκε αναλυτικά στη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής.

Διαβάστε ακόμη

Νοικοκυριά: Μισό δισ. έξτρα αποταμιεύσεις παρά τις αυξήσεις σε τιμές και κατανάλωση

Diana Wilhelmsen Management: H εταιρεία διαχείρισης πλοίων που μετέφερε την έδρα της στην Ελλάδα

ΑΑΔΕ: Πότε χαρακτηρίζεται το χρέος ανεπίδεκτο είσπραξης – Πότε διαγράφεται